Anasayfa » Genel » Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında? Michelin Yıldızı Fatih Tutak restoranı TURK nerede?

Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında? Michelin Yıldızı Fatih Tutak restoranı TURK nerede?

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemleri arasında yer alan Michelin tarafından, dün yapılan canlı yayınla İstanbul’da değerlendirmeye alınan beş restorana Michelin Yıldızı verildi. Fatih Tutak’ın TURK restoranı ise ayrı ayrı iki ödüle değer görüldü. Bu çerçevede Fatih Tutak’ın kim olduğu, restoranının nerede olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Fatih Tutak kimdir? Fatih Tutak TURK restoranı nerede? Ayrıntılar haberimizde… 

Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında? Michelin Yıldızı Fatih Tutak restoranı TURK nerede?

2 MICHELIN YILDIZI ALAN FATİH TUTAK KİMDİR?

31 Ağustos 1985 tarihinde İstanbul’da doğan 37 yaşındaki Fatih Tutak ilk profesyonel eğitimini Bolu Mengen Aşçılık Okulu’nda aldı. İstanbul’da çırak olarak Paul Pairet ile çalıştıktan sonra önce Çin’in liman kentleri Qingdao, Pekin ve Hong Kong’ta ve ardından Singapur’da, dünyanın en pahalı otellerinden biri olmasıyla da bilinen ikonik Marina Bay Sands’in mutfağında çalıştı.

Buradayken şef Seiji Yamamototarafından yönetilen ve modern Japon mutfağının temsilcisi olan Nihonryori Ryugin’de dört aylık stajyerlik hakkı kazandı. Ardından Kopenhag’ta, dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma’da şef Rene Redzepi ile çalıştı.

2015’te Bangkok’ta The Dining Room of The House of Sathorn’da Baş Aşçı oldu ve Tayland mutfağına yöneldi. Mutfak Operasyonları Direktörü olduğu restoran 2017’de Asia’s 50 Best Restaurants listesine[6] girdi. 2018-19’da Michelin Guide Thailandlistesine girdi.

Özel bir akşam yemeği için annesinin mantısından yola çıkan bir mantı hazırladı. “From My Mum” (Annemden)adını verdiği bu yemeğin ilgi çekmesi üzerine The Dining Room of The House of Sathorn’da Türk mutfağından yola çıkan bir menü sunmaya başladı.

FATİH TUTAK TURK RESTORANI NEREDE?

Turk Fatih Tutak restoranı İstanbul’un Şişli ilçesinde Silahşör Caddesi’nde bulunuyor. Restoranın açık adresi ise şu şekilde:

Cumhuriyet, Cumhuriyet Hacıahmet Silahşör Cad, Güncelyol Sk. No:2, 34440 Şişli/İstanbul

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın