Anasayfa » Genel » Doruk Onatkut

Doruk Onatkut

Doruk Onatkut Biyografisi

Doruk Onatkut, 1940 senesinde Ankara ’da doğmuştur.

Doruk Onatkut, 25 yaşında iken profesyonel müzik hayatına 1965 senesinde başladı. Piyano, org, basgitar, trompet ve gitar çalan sanatçı, bir zaman Faruk Akel‘in orkestrasında piyano çaldıktan sonra 1965 senesinde Doruk Onatkut’un lakabı ‘Kentet Dogo’ isminde kurduğu kendi orkestrası ile Türkiye ’nin dört bir yanında müzik yaptı, sahnelerde ve plak kayıtlarında yer almıştı.

Daha sonra “Doruk Onatkut Orkestrası” ismini de kullanan Doruk Onatkut ve dostları en büyük sükseyi, 1965 senesinde Onatkut ’un ça-ça ritminde tertip ettiği Kara Tren ’le yapmıştı. 1965 senesinde şarkıcı Alpay Nazikioğlu 45 ’lik plakda seslendirmişti. Bu ehemmiyetli orkestra, 1964 senesinde Tülay German ’ın Burçak Tarlası performansında arkada çalan takımdır aynı zamanda, aranjesini Doruk Onatkut, Şerif Yüzbaşıoğlu ile birlikte yapmıştır.

Doruk Onatkut, Erol Büyükburç, Tanju Okan, Arif Sağ, Ajda Pekkan, Alpay Nazikioğlu, Zafer Dilek ve Tülay German gibi ehemmiyetli adlarla çalışmıştır.

Doruk Onatkut, 1972 senesinden itibaren tonmaister olarak piyasada kalmış, daha sonra eşi Nilgün Onatkut ile sahne çalışmaları yapmıştır. 1986 senesinde kendi stüdyosunu ve Doruk Onatkut Üretim işletmesini kurdu.

1982 senesinde Yeşil Giresunlu ile birlikte, Nilgün Onatkut, Atakan Ünüvar, Mehmet Horoz, Şebgün Tansel ’den oluşan “Beş Sene Evvel On Sene Sonra” isimli grubu kurdu.

Uzun seneler İstanbul Gelişim Orkestrası ’nın stüdyosunda tonmaysterlik de yapan Doruk Onatkut son zamanlarda Marmaris ’teki bir gece kulübünde müzik yapmaktaydı. Doruk Onatkut “Beş Sene Evvel On Sene Sonra” topluluğunun solistlerinden Nilgün Onatkut ’un eşi ve ülkemizi Eurovision Şarkı Müsabakası ’nda temsil eden Yüksek Sadakat topluluğunun personellerinden Uğur Onatkut ’un da babasıdır.

Doruk Onatkut, 10 Ekim 1968 tarihinde Nilgün Onatkut ile evlendi. Uğur Onatkut ve Nazlı Onatkut isimlerinde iki çocuğu vardır.

Uzun süredeir böbrek yetmezliği rahatsızlığı sürükleyen Doruk Onatkut, 2002 senesinden itibaren de diyalize girmete idi. 2013 senesinde kalp yetmezliği meseleyi ile 27 Temmuz 2013 tarihinde kalp operasyonu oldu.

Doruk Onatkut, Muğla ’da Marmaris ’te sarih kalp operasyonu olduktan sonra yoğun bakımda iken 31 Temmuz 2013 tarihinde 73 yaşına can vermiştir. Cenazesi İstanbul, Karaca Ahmet Mezarlığı’na defnedildi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın