Anasayfa » Trend » Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları

Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları

Dar kazançlı aileler için kış ayları yanaşırken odun ve kömür destekleri sürüyor. Sosyal Takviyeleşme ve Dayanışma Vakıfları ile Belediyeler, yanaşan kış ayları ile birlikte lüzum sahibi aileler için odun ve kömür dayanağı asıllaştırıyor. İşsiz veya takviyeye fukara yurttaşların yanında sigortalı bir işte çalışmasına karşın aylık hane milleti birey başı vasati hasılatları, minimum fiyatın 3/1 ’in altında olanlarda kömür yardımlarından faydalanabiliyor.

1350 TL Kömür Dayanağı Müracaatı Nasıl Yapılır?

Dar kazançlı aileler ile lüzum sahibi yurttaşlar, yanaşan kış ayları ile birlikte kömür ve odun dayanağı başka bir deyişle yakacak dayanağı almak için Sosyal Takviyeleşme ve Dayanışma Vakıflarına, Belediyelere ya da Derneklere müracaatlarını asıllaştırabiliyorlar.

Belediye Kömür Dayanağı Müracaatı

Öncelikle ikametgahınızın bulunduğu bölgedeki İlçe Belediyelerine veya Megakent Belediyesine giderek Sosyal Dayanak Müracaat Formunda yer alan “yakacak dayanağı” alternatifini işaretleyerek kömür dayanağına müracaatta bulunulabiliyor.

Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları

Belediyeler ise kömür destekleri için ön müracaatları E-Devlet sistemi üzerinden kabul ediyor.

E-Devlet sistemi üzerinden kömür dayanağı müracaatı yapabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-arzında-bulunma-ve-arzı-denetleme-4671 linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

Hemen ardından Uygulamaya Git alternatifine tıkladıktan sonra müracaat formunda müracaat eteceğini belediyeyi seçiyorsunuz. Sonraki evrede ise müracaat formunu doldurarak sosyal dayanak cinsleri arasından “Yakacak Dayanağı” alternatifini işaretliyorsunuz.

Kömür dayanağı hakkında ayrıntılı bilgilere ise ALO 153 Beyaz Masa hattı üzerinden de ulaşabiliyorsunuz.

Dar gelirli ailelere 1350 lira odun ve kömür yardımı veriliyor! İşte e-Devlet yakacak yardımı başvuruları - Resim : 2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kömür Dayanağı Müracaatı

Dar kazançlı aileler, Sosyal Takviyeleşme ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla lüzum sahibi ailelere yalnızca besin ve erzak dayanağı değil kıyafet ve kömür dayanağında da bulunuyor.

E-Devlet sistemi üzerinden veya değişik bir platformdan kömür yardımına müracaat etemiyorsunuz. Bunun için kesinlikle https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayarak müracaat formunu doldurmanız gerekmektedir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın