Anasayfa » Genel » Damla Uğurtürk

Damla Uğurtürk

Damla Uğurtürk Biyografisi

Damla Uğurtürk, 1 Nisan 1986 tarihinde Ankara ’da doğmuştur. Baba tarafından aslen Erzincanlıdır. Çankaya Lisesi’ninden mezun oldu. Lisans eğitimini 2005 senesinde başladığı Çankaya Üniversitesi Siyaset Bşehrimi ve Beynelmilel İlişkiler bvefatında 2011 senesinde bitirdi.

Lise senelerinden beri hayali iyi bir haberci ve televizyoncu olmak olan Damla Uğurtürk, medya dünyasıyla Kanal D ve Star TV‘deki staj günlerinde tanıştı. NTV‘deki staj yarıyılının ardından profesyonel kariyerine FOX TV‘de muhabir olarak başladı.

Şubat 2010 – Mart 2010 tarihleri arasında bir ay Başkent Bağlantı Yüksekokulunda diksiyon eğitimi aldı. Mart 2010 – Temmuz 2010 tarihleri arasında Başkent Bağlantı Yüksekokulunda Sunuculuk/Spikerlik eğitimi aldı. Mayıs 2015 – Ağustos 2015 tarihleri arasında Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ’de Sunuculuk /Spikerlik kursuna katıldı.

Damla Uğurtürk, Fox Tv ’den sonra 10 Eylül 2012 – 5 Temmuz 2013 tarihleri arasında Ankara‘da Kanal B ’de muhabir olarak ve 22 Temmuz 2013 – 3 Ekim 2014 tarihleri arasında TGRT Haber kanallarında Başbakanlık muhabirliği misyonunu üstlenmiştir.

Haberin mutfağında yalnızca kamera karşısında olmak istemediğinden editörlükten, kurgu ve kuruluma kadar tüm masalarda mesleksel gelişimini sürdürdü. Lisans eğitiminin sağladığı alt yapıyla Ankara‘da diplomasi, adliye, polis, yüksek yargı ve Başbakanlık’ı muhabir olarak takip ederken, sağlık alanında yaptığı haberlerle cemiyetsel bilincin yükselmesi ve dayanak bilave eden hastaların kamuoyunun gündemine gelmesi için çaba gösterdi.

Damla Uğurtürk, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Haber’e transfer oldu ve 14 Ekim 2014 – 10 Aralık 2018 tarihleri arasında haber bültenlerinde spikerlik, editörlük tecrübesinin ardından 2018 senesinin Mart ayından itibaren Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Spor’da haberciliğin değişik bir alanında çalışma kararı aldı.

Acemi sporcuların gelişimlerinin ve başarılarının milyonlara erişmesi gerektiğine inanan Uğurtürk, Federasyon başkanları, alıştırmanlar ve sporcuları bir araya getirdiği ‘Spor Her Yerde’ programıyla çocukların değişik spor dallarına gönül vermesi için rehberlik etti.

Şubat 2020 – Kasım 2020 tarihleri arasında Hürriyet gazetesinde köşe yazıları yazdı.

Spor Dünyası programında dünya futbolundan değişik ve özel haberleri ekrana taşıyan ve Avrupa medyasına mercek altına alan Damla Uğurtürk, Aralık 2018 tarihinde CNN TÜRK‘e transfer oldu ve burada “Spor Bülteni” programı ile ekrana gelmiştir.

CNN TÜRK ’te, pazartesi günleri yayınlanan “Limitsiz Futbol” ve pazar akşamları haftanın ehemmiyetli maçlarının yorumcular tarafından tahlil edildiği “Pazar Akşamı Futbol” programlarının moderatörlüğünü yapıyor.

İçeriği Oyla

Yorum yapın