Anasayfa » Genel » CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?

CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda maillerin spam, afaki ya da tanıtım paketine gitmesinden dolayı bir çok birey mağdur olmaya başladı ve mağdur olan şahıslar bu maillerin spam, afaki paketine gitmesinin nasıl önüne geçileceği mevzusunda araştırmalar yapmaya başladı. Bu yazımızda sizlerle beraber maillerin basmakalıp bir biçimde akdikeni şahsın gelen paketine nasıl sevk edileceğiniz sizler için yazdık.

Son zamanlar da bir çok birey bu maillerin spam, afaki paketine gittiği için şikayetler oluşturmaya başladı fakat bu şikayetler neticesinde mail sistemlerinden rastgele bir geri dönüş alamadılar ve şahsi çözümler ile bu meseleleri ortadan kaldırmak için araştırma yapmaya başladı. Gün geçtikçe spam koşullarında devamlı değişmeler yaşanıyor. Şayet müessesesel bir firma olarak e-mail marketing yapıyorsanız Güncel gelen aktüellemeler ve kontratlar ile e-mail marketing mevzusunda büyük güçlükler yaşayabilirsiniz. Mesela sosyal medyada gündeme getirilen meseleler bir kısmı Outlook mail sistemi kullanan kullanıcıların mailleri yollayıcıya erişiyor fakat akdikeni gönderilen mailin gelip gelmediğine bakmak için spam paketini hakimiyet ettiği zaman gönderilen mailin spam paketine düştüğünü görüyor. Genellikle maillerin spam paketine sevk edilmesi ancak mail gönderdiğimiz akdikeni şahsın geri bildirimi ile farkına varılabiliyor ya da mail yollarken sevk edilemedi gibi yanılgılar alıyoruz.

CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?

Şayet yolladığınız mailler Yahoo, Gmail, Hotmail veya Outlook gibi mail servislerinde spam paketine düşüyorsa bunun sebeplerinden bir tanesi de domainizin SPF kaydının aktüel olmamasıdır. Gerçeğinde maillerinizin spama düşmesi sizin için domainizin SPF kaydının aktüellemeniz gerektiği mevzusunda bir ihtardır.

SPF Kaydı Nedir, SPF Kaydı Ne İşe Verim:

Microsoft tarafından geliştirilen bu sistem sisteme kayıtlı e-mail hesaplarının hakikat birer mail hesap olup olmadığını hakimiyet eden bir sistemdir.

İlk evvel SPF kodumuzu oluşturalım.

Standart bir dizilimi sahip bir yapısı vardı. Altta belirttiğimiz yerlerde yalnızca işaretle belirttiğimiz yerleri kendize göre tertip edeceksiniz.

“v=spf1 ip4:ipadresi a mx ptr include:sitemizinadresi ~all”

IP Adresi:

Sitemizin ve bilgilerimizin barındığı sunucunun IP adresini yazıyoruz.

v=spf1 ip4: IP ADRESİ ip4 ’den sonra IP adresinizi yazarken boşluk vazgeçmeyin

sitemizinadresi: Sitemizin alan ismini beceriksizsiz bir biçimde yazıyoruz.

“v=spf1 ip4:ipadresi a mx ptr include:Google.com.tr~all”

Misalin: Google.com.tr

SPF kodumuzu elde ettikten sonra DNS kaydı ile devam edelim.

CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?

CPanel ile SPF Kodu İlave Etmek İçin;

CPanel ’e giriş yapıyoruz. CPanel ’e giriş yaptıktan sonra Advanced Zone Editör linkinin üstüne tıklıyoruz. Açılan sayfada alt kısımda yer alan ve Hosting hesabı açılırken otomatik olaran ilave edilen SPF kaydını siliyoruz. Otomatik olarak ilave edilen SPF Kaydını sildikten sonra üst kısımda yer alan formdan oluşturduğumuz Güncel SPF kaydını alakalı yere ekliyoruz. Zorunlu tüm alanları doldurduktan sonra “Add Record” yazan yere tıklıyoruz. Oluşturduğumuz Güncel SPF kaydı harekâtı zafer ile hakikatleştirilmiştir.

 

WHM Oturum Kullanarak SPF Kaydı İlave Etmek İçin;

WHM Oturuma giriş yapıyoruz. WHM oturuma giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan menüden “Edit DNS Zone” yazan kısmın üstüne geliyoruz ve tıklıyoruz. “Edit DNS Zone” yazan kısımdan SPF aktüellemesi yapmak istediğimiz web sitemizi seçiyoruz ve “Editbutonuna tıklıyoruz. Hosting hesapları açılırken otomatik olarak oluşturulan SPF kaydını siliyoruzTXTyazan yeri “Select” olarak seçip sayfanın altında yer alan “Save” kısmına tıklıyoruz. Tekerrür “Edit DNS Zone” ekranından sitemizi seçip “Edit”e tıklıyoruz. Sayfa açıldıktan sonra altta bulunan “Add New Entries Below this Line” kısmından Güncel oluşturduğumuz “SPF” kaydına ilave ediyoruz.

WHM Oturum kullanarak Güncel SPF kaydı bu biçimde ilave ediliyor.

İçeriği Oyla

Yorum yapın