Anasayfa » Genel » Carli Lloyd Kimdir ?

Carli Lloyd Kimdir ?

Carli Lloyd Namı: Futbol Oyuncusu Tebaa: Amerikan Doğum Tarihi: 16 Temmuz 1982 Yaş: 35 Boyu: 1.7 M Doğum Yeri: Delran Township, New Jersey, Amerika Birleşik Devletleri Babası: Stephen Lloyd Annesi: Pamela Lloyd Eşi: Brian Hollins M. 2016 Net Kıymeti: Ocak 2017 Itibariyle 1 Milyon Amerika Birleşik Devletleri Doları Carli Lloyd bir Amerikan futbolcusu ve iki defa Olimpiyat altın madalyası kazanan oyuncudur. Şu gizemeler Manchester City’de oynamaktadır. 2008 Olimpiyatları ve […]

Carli Lloyd Kimdir ?Carli Lloyd

Namı: Futbol Oyuncusu

Tebaa: Amerikan

Doğum Tarihi: 16 Temmuz 1982

Yaş: 35

Boyu: 1.7 M

Doğum Yeri: Delran Township, New Jersey, Amerika Birleşik Devletleri

Babası: Stephen Lloyd

Annesi: Pamela Lloyd

Eşi: Brian Hollins M. 2016

Net Kıymeti: Ocak 2017 Itibariyle 1 Milyon Amerika Birleşik Devletleri Doları

Carli Lloyd bir Amerikan futbolcusu ve iki defa Olimpiyat altın madalyası kazanan oyuncudur. Şu gizemeler Manchester City’de oynamaktadır. 2008 Olimpiyatları ve 2012 Olimpiyatları’nda iki Olimpiyat oyununda altın madalya kazanan ve Amerika Birleşik Devletleri için iki altın madalya kazandıran oyuncu olmuştur. 2015 Dünya Kupası’nda Amerika Birleşik Devletleri ekibine altın madalya kazandırmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri’yi üç FIFA Kadınlar Dünya Kupası turnuvasında temsil etti ve 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın en iyi oyuncusu seçildi. Bir şampiyonluk oyununda muhteşem şapka şikesiyle hala methiyeler almaktadır. Amerika Birleşik Devletleri ulusal ekibi için 230 maç oynadı ve 90’ın üzerinde gol attı. Baş alıştırman James Galanis’e göre, oyuna tamamen odaklanmış muhteşem bir orta saha oyuncusu. Carli hayallerini sürdürmek için sahadan çok fazla fedakarlık yaptı ve ekip için çok fazla profesyonellik getirdi. 2016 senesinde ‘Kimse Seyirci Olmadığında’ başlıklı en çok satan bir anı yayımladı. 2017’de Başkan Obama yarıyılında Spor, Spor ve Beslenme Konseyi Başkanının bir azası ve eş başkanlığını yaptı. 16 Temmuz 1982’de Stephen ve Pamela Lloyd çiftinin çocuğu olarak doğmuş olan Carli Anne Lloyd, South Jersey’deki Delran Kasabasında gelişti. Stephen isminde bir erkek kardeşi ve Ashley isminde bir kız kardeşi vardır.

Carli Lloyd Kimdir ?Beş yaşında futbol oynamaya başladı. 1997’den 2000’e kadar okuduğu Delran Lisesi’nde, Rudy’nin The Red Baron’u olan Klobach’ın vesayeti altında oynadı. İnanılmaz top hakimiyeti ve topu orta sahadan dağıtırken beceriyi ile tanınıyordu. Üst sınıftayken ekibin kaptanıydı. Philadelphia Inquirer, 1999 ve 2000 senelerinde ‘Senenin Kız Lisesi Oyuncusu’ olarak iki defa atandı. Aynı zamanda ‘Star-Ledger All-State First Team’ unvanını iki defa aldı. 1999 ve 2000’de ‘Parade All-American’ onuru aldı. 2000 senesinde, Senenin Kurye Post Oyuncusu unvanını aldı. Hala lisede iken, 1999’da W-League ekipleri Central Jersey Splash, 2000’de New Brunswick Power, 2001’de South Jersey Banshees ve 2004’te New Jersey Wildcats ekiplerinde oynadı.

Rutgers Üniversitesi’nde Egzersiz Bilimi ve Spor Çalışmaları kısmından lisans derecesi aldı. 2001-04’deri itibaren Scarlet Knights kadın futbol ekibi için oynadı. Dört sene süresince First-Team All-Big East unvanını kazandı. Üniversite kariyerine 117 puan, 50 gol ve 8 atışla son verdi. Senenin onur mükâfatını kazanan ilk Rutgers oyuncusuydu. Arkasını arkasına iki sezon süresince ekibin en skorer adı oldu. Scarlet Şövalyeleri ile üçüncü sezonunda, Büyük Doğu Akademik All-Star seçildi. Carli Lloyd, 2002-2005 seneleri arasında Amerika Birleşik Devletleri orta ulusal ekibinin bir azası olarak Nordic Cup’ı kazandı. 2005 senesinde Amerika Birleşik Devletleri kıdemli ekibine dahil oldu ve ilk beynelmilel oyununu Temmuz 2005’te Ukrayna‘ya karşı oynadı.

Carli Lloyd Kimdir ?2007 Algarve Kupası’nda dört gol attı ve Algarve Kupası’nın MVP’si en kıymetli oyuncusu seçildi. O sene, FIFA Kadınlar Dünya Kupası turnuvasına başladı. Turnuvanın ilk maçında Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kore 2-2 ile denklik sağladı. Daha sonra, İsveç ile karşı karşıya kaldılar ve 2-0 kazandılar. Amerika Birleşik Devletleri, Nijerya üzerinden 1–0 zaferle grup oyununu tamamladı. İngiltere’ye karşı çeyrek finalde Amerika Birleşik Devletleri 3-0 kazandı. Brezilya‘ya karşı yapılan yarı finallerde Amerika Birleşik Devletleri kaybetti. 2008 Olimpiyatlarında, Amerika Birleşik Devletleri kadın ekibinde ehemmiyetli bir rol üstlendi. Japonya aleyhine kazanan golü attı ve reyin zaferini Brezilya’ya karşı netleştirdi ve ülke için altın madalya kazandı. 2008’de, 5–5–10’luk rekor ile sezonun altıncısı olan Kadınlar Profesyonel Futbol ligi’nin Chicago Red Stars’ı için çaldı. 2010 senesinde Sky Blue FC’ye ve 2011’de Atlanta Beat’e katıldı.

2010 Algarve Kupası’nda açılış golünü attı ve ekibinin Almanya‘yı 3- 2 mağlup ederek şampiyonluğu kazanmasına takviyeci oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nin üçüncü tamamladığı 2010 CONCACAF Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri Turnuvasında üç defa Maçın Oyuncusu seçildi. İtalya’ya karşı UEFA-CONCACAF play-off’unda tertip edilen 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda beş asist yapıp üç gol attı ve 100. kariyerini kazandı. 2011 Algarve Kupası’nda üç gol attı ve turnuvada iki defa maçın oyuncusu seçildi. Amerika Birleşik Devletleri kupayı kazandı. Sekizinci şampiyonluk 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda, Kolombiya’ya karşı kazanan golü attı. Amerika Birleşik Devletleri turnuvada gümüş madalya kazandı.

2012 senesinde Amerika Birleşik Devletleri takımı Vancouver, British Columbia, Kanada’daki Olimpiyat Elemeleri ile açıldı. İlk karşılaşmada, Amerika Birleşik Devletleri ekibi bir gol ve bir asist atma skoruyla 14-0’lık skorla Dominik Cumhuriyeti’ne karşı kazandı. İkinci maçta Amerika Birleşik Devletleri ekibi Guatemala’yı 13-0 yenerek Lloyd’a takviyede bulundu. Londra’daki 2012 Olimpiyatları’nda Amerika Birleşik Devletleri’yi 3-2 öne geçirdi. Japonya’ya karşı olimpiyat altın madalya maçında iki gol attı ve ekibi 2–1 zafere taşıdı. Amerika Birleşik Devletleri tarihinde, iki ayrı olimpiyat altın madalya maçında kazanan golü atan tek oyuncudur. 2013’te, 46. beynelmilel golünü attı ve Amerika Birleşik Devletleri ulusal ekibinin tarihindeki en iyi orta saha oyuncusu oldu. Ayrıca, Milli Kadınlar Futbol Ligi’nden Western New York Flash’ın, 2013 sezonunda ilk tamamlamalarına takviyeci olarak şampiyonluk finaline erişmesine de takviyeci oldu. 2014 senesinde ligin En Güncel İkinci Ekibi’na dahil oldu.

Carli Lloyd Kimdir ?Carli Lloyd, 2015 Dünya Kupası’nda harikulade bir performans sağlama fırsatına sahip oldu. Dört maçta ekibi ele geçirdi. Çin’den çeyrek final, Almanya’ya karşı yarı final ve Japonya’ya karşı final Çin’e karşı çeyrek finalde tek başına kazanan golü attı ve yarı final karşılaşmasında ilk skoru netleştirmek için penaltı vuruşu yaptı. Aynı zamanda Japonya’ya karşı üç gol attı. Ünlü şapka şikesi Finalin ilk 16 dakikasında, 1999’dan beri Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk Dünya Kupası unvanını kazanan 5-2’lik bir zafere zemin hazırladı. Bu yaz, Rio Olimpiyatları’nda Kadınlar ekibi çeyrek finalde İsveç’e Güncelldi. Şubat 2017’de, şu anda oynadığı Manchester City’ye katıldı. 2008 Olimpiyatları’ndan sonra, Carli Lloyd, Senenin Amerika Birleşik Devletleri Futbol Kadın Sporcusu seçildi. 2015 Olimpiyatları sonrasında, Altın Top ile turnuvanın en iyi oyuncusu olarak onurlandırıldı.

Carli Lloyd Kimdir ?2015 senesinde, Senenin CONCACAF Kadın Oyuncu unvanını ve ayrıca Senenin CONCACAF Maksadı’ni kazandı. 2016 senesinde En Güncel FIFA Futbol Mükâfatları’ni kazandı. 2017 senesinde New Jersey Hall of Fame’a alındı. Carli Lloyd, 4 Kasım 2016’da lise erkek dostu golf pro Brian Hollins’le evlendi. Nike ile birkaç reklamda senelerdir oynamaktadır. Ayrıca Xfinity ve Visa için reklamlarda da rol aldı. Ayrıca Beats by Dre, Kind ve NJM Insurance ile onay uyuşmaları vardır. Whole Foods Market ile bir ortaklığı var. 2016 senesinde Krave Jerky ile bir ortaklık uyuşması yaptı. Aynı sene, Lifeway için marka elçisi seçildi.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın