Anasayfa » Genel » Candan Erçetin Kimdir ?

Candan Erçetin Kimdir ?

Candan Erçetin Kimdir ?Türk şarkıcı, bestekar, söz yazarı ve hoca kimliği ile kariyeri süresince insan yaşamını mevzu alan şarkılar yazan Candan Erçetin hiçbir albümünde tanıtım yapmamasına karşın oldukça popüler ve beğenilen bir sanatçıdır. Özel yaşamını basın ve paparazilerden saklayan, çoğunlukla sanatı ile ulusun karşısında olan Erçetin bir hayli gizeme dışı video klibi ilede oldukça popüler. Türkçe’nin yanında Fransızca ve Yunanca şarkılarda söyleyebilen sanatcı 1963 Kırklareli doğumludur.

Candan Erçetin lise senelerini Galatasaray Lisesi’nde geçirirken eğitiminin ardından hemen ses eğitimi almaya başladı. Bu sırada İstanbul Üniversitesi Normal Arkeoloji bölümünü tamamladı. Henüz 23 yaşında iken Eurovision Şarkı Müsabakasında “Klips ve Onlar” grubu ile beraber Türkiye’yi temsil etti. Müsabakada 9. olmamız neticeyi müzik eğitimine ara vererek arkeolojiye yöneldi. 32 yaşında “Hazırım” isimli ilk albümü ile süratli bir çıkış yapan sanatcı ilerleyen senelerde bir hayli albüm ve şarkı besteleyerek kendisine büyük bir hayran kitlesi yarattı.

Müzik kariyerinin yanında bir hayli değişik projede de yer alan Candan Erçetin 1994 senesinde başladığı sunuculuk yaşamına oyunculuk ile devam etti. Ayrıca okuduğu Galatasaray Lisesi’nde de müzik hocalığı yapan sanatcı Güncelden burada diksiyon dersleride vermeye başladı. 2013 senesinde Galatasaray başkan yardımcılığına ceddilen Erçetin futbol hayatınada giriş yaptı. Türk – Fransız ilişkilerine yaptığı katkılar nedeni ile Fransa Cumhurbaşkanı “François Hollande” tarafından Sanat ve Edebiyat Nişanı ile mükâfatlandırıldı. Eşi Hakan Karahan son günlerde oldukça popüler olan “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinin “Özer” kişiliğidir.

Yazar: Enes Eker

İçeriği Oyla

Yorum yapın