Anasayfa » Rehber » Burs Taahhütname Onayı Ne Zaman Yapılır? (Gerçek Cevap)

Burs Taahhütname Onayı Ne Zaman Yapılır? (Gerçek Cevap)

Ziyaretçilerimizden sık bir şekilde burs taahhütname onayı ne zaman yapılır? Sorusunu almaktaydık. Bu içeriğimizde ziyaretçilerimize burs taahhütname onayı ne zaman yapılır? Sorusuna Gerçek cevabı verdik. Aynı zamanda burs taahhütname onayı nedir, burs taahhütnamesi, burs taahhütname onayı yapmadım, burs taahhütname adres değişikliği başlıklarında da farklı bilgiler verdik.

KYK ve diğer burs veren vakıf / derneklerin burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin burs alabilmesi için burs taahhütnamesi vermesi gerekir. Taahhütname ile alakalı sorular internette bir kez daha gündeme gelerek öğrencilerin bu konu da araştırma yapmasına neden oldu. Peki burs taahhütname onayı ne zaman yapılır? İşte sizlere Gerçek cevabı!

Burs Taahhütname Onayı Ne Zaman Yapılır?

Burs Taahhütname Onayı Nedir?

KYK burs ve öğrenim kredisine başvuru yapmış öğrenciler eğer KYK kredisini almaya hak kazanmışlarsa e – Devlet üzerinden taahhütname onayı vermesi gerekir.  Sonuç ekranında çıkan burs taahhütnamesi tahsis edilen burs / kredi imkanının öğrenciye tanımlanabilmesi için zorunlu onay ile tamamlanır.

Burs taahhütnamesini verebilmek için e – devlet üzerinden KYK burs ve öğrenim kredisi bölümüne girerek taahhütname onayı verilmesi gerekmektedir. Onay verildikten sonra burs adınıza tahsis edilir ve onaylanmış bir şekilde KYK ’nın belirlemiş olduğu dönemde burs ödemeleri banka hesabınıza yatırılır.

Burs Taahhütname Onayı Ne Zaman Yapılır?

Burs taahhütname onayının yapılabilmesi için KYK burs ve öğrenim kredisine başvuru yapmanız gerekir. Yaptığınız burs ve öğrenim kredisi başvurusunda size hak tanınarak KYK tarafından burs tahsis edilecek şekilde hak kazanmış durumdaysanız e – devlet üzerinden burs taahhütname onayı vermeniz gerekir.

Taahhütname onayı vermeyen hiçbir öğrenci bursu almaya hak kazanamaz. Bursu veya krediyi kazanmış olsanız bile e – devlet üzerinden vermediğiniz burs / kredi taahhütnamesi onayınız olmadığı için öğrenciye tahsis edilecek olan burs / kredi ödemesi ödemeleri yapılmaz.

Burs taahhütname onayı vermek için buradaki bağlantıya tıklayınız.

Burs Taahhütname Onayı Yapmadım Ne Olacak?

Adınıza tanımlanan ve hak kazandığınız burs / öğrenim kredisi için herhangi bir burs taahhütname onayı yapmadıysanız adınıza ödeme yapılmaz. Bursu kazanmış olmanız veya bursun size tahsis edildiği bildirilmiş bile olsa e – devlet üzerinden vermediğiniz onay dolayısıyla burs banka hesabınıza ödenmeyecektir. Burs taahhütnamesi onayı vermediğiniz taktirde ödemeler banka hesabınıza aktarılmayacağı için bursunuz de aktif duruma düşecektir.

Genel kategorisine bakmayı unutmayınız.

İçeriği Oyla

Yorum yapın