Anasayfa » Genel » “Barbie”, Warner Bros’un En Yüksek Hasılat Yapan Filmi “Harry Potter”ı Geçti!

“Barbie”, Warner Bros’un En Yüksek Hasılat Yapan Filmi “Harry Potter”ı Geçti!

Barbie, Warner Bros.’un azami hasılat elde eden filmi olup 12 senelik bir rekoru kırarak “Harry Potter ve Vefat Yadigarları Part 2”yi geride vazgeçti.

Barbie“, yerel alanda “The Super Mario Bros. Movie“yi evvelden geride vazgeçmişti ve şimdi önümüzdeki birkaç gün içinde dünya çapında bu rekorunu da geçerek 2023’ün en büyük çıkışını yapmacak gibi gözüküyordu. Şimdi ise Warner Bros.‘un 12 senelik rekorunu kırarak “Harry Potter ve Vefat Yadigarları: Bölüm 2”yi geçti ve stüdyonun azami hasılat elde eden filmi oldu.

Harry Potter serisinin final bölümü tarafından 12 sene evvel kırılan rekor sonunda Barbie‘nin eforuna Güncelk düştü. Margot Robbie’nin başrolünde olduğu film, dünya çapında elde ettiği hasılatıyla Harry Potter‘ın 1.342 milyar dolar olan hasılatını geride vazgeçti ve Warner Bros’un kraliçesi olarak yerini aldı. Bu zafer, stüdyonun, Tüm Zamanların En Güncel 25 Filmi listesinin yalnızca dört tane marka dışı film kapsadığını düşünüldüğünde daha da etkileyici hale geliyor; “Inception“, “IT“, “Gravity” ve şimdi de “Barbie“.

Zati bir hayli rekoru altüst etmiş olan Barbie‘nin hala sinemalarda gösterimde olduğunu düşünürsek önümüzdeki aylarda daha fazla rekorun kırılacağını ön görmek yanlış olmaz. Stüdyonun, “The Flash” gibi filmlerin yaz gişesinde potansiyellerine erişememesi gibi bir hayli hayal kırıklığından sonra gereksinim dinledikleri dayanağı karşıladı.

Kaynak: Movieweb

İçeriği Oyla

Yorum yapın