Anasayfa » Genel » Afet Tatbikatı Nedir? Neden Yapılır?

Afet Tatbikatı Nedir? Neden Yapılır?

Ziyaretçilerimizden sık bir şekilde afet tatbikatı nedir? Sorusunu almaktaydık. Bu içeriğimizle birlikte değerli ziyaretçilerimize afet tatbikatı nedir? Sorusunun Gerçek cevabını verdik. Aynı zamanda afet tatbikatı neden yapılır, tatbikat çeşitleri isimleri, deprem tatbikatı nedir, afet tatbikatı ne zaman, afet tatbikatı 2023 başlıklarında da farklı bilgiler verdik.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ’nun 1.11.2023 tarihinde yapmış olduğu basın duyurusuyla birlikte 12.11.2023 tarihinde ülke genelinde düzenlenecek olan afet tatbikatıyla alakalı olarak internette bir çok farklı bilgi yer alıyor. Afet tatbikatının amacı, neden yapıldığı ve diğer konularda sizlere Gerçek bilgileri paylaşabilmek amacıyla bu içeriğimizi oluşturduk. Son günün en popüler konusu olan afet tatbikatı nedir?, Afet tatbikatı ne zaman? Sorusunun tüm Gerçek cevaplar aşağıda…

afet tatbikatı 2023

Afet Tatbikatı Nedir?

Beklenmeyen herhangi bir olaya karşı olay sırasında yapılacak olan faaliyetlerin deneme ve pratik amacına ulaşabilmek amacıyla tatbikat düzenlenmektedir. Olumsuz ve beklenmedik olaylarda yaşanabilecek olan her türlü acil durum olayını pratikleştirebilmek amacıyla yapılan tatbikatlar ülke güvenliğini üst seviyeye taşır.

Tatbikat yapılmadan önce tatbikatın öncesi, tatbikat anı ve sonrası detaylı bir şekilde ele alınır, planlaması herkese duyurulur. Bu sayede tatbikat anı içerisindeyken yaşanması korkunç olan veya yaşanmasını istemediğimiz tüm olayları engellemiş oluruz.

Tatbikatın yapılış amacındaki acil durum olayının belirlenmesi gerekiyor. Bulunduğunuz konum dolayısıyla veya yaşam alanınız nedeniyle birden fazla acil durum ortaya çıkabilir. Tatbikatı oluşturabilecek olaylar arasında yangın, deprem, hırsızlık, terör saldırısı, elektrik kesintisi, şiddetli hava koşulları, iş kazası, ani hastalıklar ve benzeri olan her bir olay bulunabilmektedir.

Afet Tatbikatı Neden Yapılır?

Afet tatbikatı sadece bir kişiyi veya belirli bir toplumu kapsayan olaylar değildir. Günlük hayat içerisinde her bir acil olayı yaşayabiliriz fakat bu acil durumlarda kendimizi pratikleştirmeye, olası olaylara karşın kendimizi hazır hissetmeye mecburuz. Acil durumlarda karşılaşılabilecek olayları daha da pratikleştirmek, önlem alabilmek ve ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilmek için afet tatbikatı yapılmalıdır.

Tatbikata sadece belirli bir toplum katılım göstermez. Tatbikata katılacak olan kişi sayısı mümkün olduğunca en üst sayıda olmalıdır. Görevi olan kişiye görevi iyi bir şekilde anlatılmalı ve ne yapması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Uyarı sisteminin nasıl çalışacağı, kimin elektrik veya doğalgazı kapatacağı gibi her bir olay sistematik bir şekilde pratikleştirmek için afet tatbikatlarına görevleri zorunlu olarak birilerine vermek gerekir. Büyük bir kaosu engellemek için afet tatbikatını planlamak Gerçek olacaktır.

Afet Tatbikatı Ne Zaman?

Afet tatbikatı 2023 yılının son aylarından olan Kasım 2023 tarihinde yapılacak olup tam tarihi ve saati 12.11.2023 – 18:57 ’dir.

12 Kasım 2023, 18:57 saatinde yapılacak olan tatbikatta Düzce depremi Güncelden hatırlanmış olacaktır. Bu depremin ülkemize getirmiş olduğu hasar, deprem anında yapılan bilinçsiz olaylar ve diğer tüm detayların vatandaşlar tarafından daha iyi bir şekilde anlaşılması amaçlanacaktır şeklinde tahmin etmekteyiz. İlerleyen günlerde tatbikatla alakalı olarak farklı bilgilerin ortaya çıkması durumunda sizlere Güncel bilgileri paylaşmış olacağız.

Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.

İçeriği Oyla

Yorum yapın