Anasayfa » Genel » 500 Internal Server Kusuru Nedir?

500 Internal Server Kusuru Nedir?

Bir internet sitesini ziyaret ettiğimizde, tarayıcımız sitenin sunucusuna bir istek yollar. Sunucu daha sonra sevk edilen isteği işler ve sayfanın HTTP başlığıyla görüntülenmesini sağlayacak olan tüm kaynakları sağlar, bu da bir HTTP vaziyet kodu gerektirir.

Kod, tarayıcımıza arzın vaziyeti hakkında bilgi vermek içindir. Dolayısıyla, bir 500 vaziyet kodu alırsak, tüm bu yol süresince rastgele bir yerde bir şeyler ters gitti demektir. Ve bizim için hakikat mesele, sunucunun sualin ne olduğunu otomatik olarak tanımlayamamasıdır.

500 Internal Server Kusuru Nedir? 500 Kusuru Ne Demek? Kısacası, 500 kusuru, sunucunun beklenmeyen bir vaziyetle karşılaştığı ve isteği yerine getirmesini yasakladığı anlamına kazanç. Dahili Sunucu Kusuru, WordPress kullanıcılarının karşılaşabileceği en asap bozucu kusurlardan biridir.

500 Internal Server Error Neden Olur?

500 iletisinin birkaç değişik çeşidi vardır. Ama bu hepsi kullandığımız web sunucusuna veya tarayıcıya bağlıdır. Bazen ziyaret ettiğimiz web sitesi bu cins yanılgılar için kendi özel sayfasına sahip olabilir.

WordPress ’teki 500 Kusurunun Mümkün Sebepleri

Bozuk .htaccess dosyası Eklenti meseleleri Tema meseleleri PHP hafıza limiti

WordPress 500 Kusuru Çözümü

Meseleyi çözmek için öncelikle bütün bir yedek oluşturmayı unutmamalıyız. Ve yalnızca bu gidişatta değil, bir WordPress sitesinin dosya yapısını özelleştirmenin onu acilen bozabileceğini her zaman aklımızı yakalamalıyız.

Yedekleme, bir şeyler ters gittiğinde WordPress sitemizi çalışma vaziyetine geri yükleyebilmemizi sağlar. Sadece dosyalarımız için de bir yedekleme yapabiliriz. Daha süratli ve kolay olur, ancak en iyisi her şeyi geri yüklemenize takviyeci olacak bütün kapsamlı bir yedekleme yapmaktır.

WordPress ’te 500 Kusuru için Çözümler:

500 kusuru için kolay, 5 dakikalık düzenlemeler yoktur. Çözmek için, zaman ve sabır gerekir. Genellikle yanılgıyı düzenlemek, hakikat nedenin ne olduğunu tanımlamaktan geçer. Başka Bir Deyişle yanılgıyı tespit etmek, çözmekten daha fazla zaman alabilir.

500 kusuru, bize detaylar vermeden bir şeyin ters gittiğinin bir göstergesidir. Esasen, yanılgıyı çözerken sondan geriye Gerçek çalışmalıyız. İlk olarak, hakikat düzenlemeyi buluruz ve sonra nedeninin ne olduğunu öğreniriz ki bu, aynı kalitedeki gelecekteki huysuzluklar için bereketlidir.

Genel olarak, şahit olduğumuz 500 kusurun çoğu bir sunucu meselesinden kaynaklanmaktadır, ancak bunlar istemci tarafındaki bir meseleden de kaynaklanabilir. Her iki cins meseleyi de kapsayan değişik çözümler üzerinde çalışacağız.

1 .Htaccess Dosyasını Hakimiyet Edin

Buradaki düzenleme oranla basittir. Tek yapmamız gereken bozuk .htaccess dosyasını Güncel bir dosya ile değiştirmektir.

Genellikle, Güncel bir .htaccess dosyası oluşturmak için yapmamız gereken şey, WordPress oturumuna gitmek ve yalnızca kalıcı iletişim ayarlarını kaydolmak olacaktır.

Ancak sitemizin açılmaması vaziyetinde, kalıcı irtibatlar alternatifini ortadan kaldıran WordPress Hakimiyet Oturumumuza muhtemelen giriş yapamayız. Bu gidişatta, web sitemizin dosyalarına ulaşmak ve .htaccess dosyamızı bulmak için cPanel Dosya İdareyicisi veya FileZilla gibi bir FTP istemcisi kullanmamız gerekecektir.

Devam etmeden ve daha önceki .htaccess dosyasını Güncelsiyle değiştirmeden evvel, bir yedek oluşturmamız gerekiyor. Bunu, orijinal dosyanın ismini .htaccess-old eşi bir şeye değiştirerek yapıyoruz. Bunu yaptıktan sonra, WordPress dosyayı okumayı vazgeçecektir.

Güncel bir .htaccess dosyası oluşturmakla başlıyoruz işe;

Açıyoruz ve içine alttaki kod satırlarını yazıyoruz:

#BEGIN WordPress RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ – [L] RewriteCond %REQUEST_FILENAME !-f RewriteCond %REQUEST_FILENAME !-d RewriteRule . /index.php [L]

500 yanılgımızın sebebi PHP hafıza hududunun aşılması olabilir. Genellikle bu, makûs kodlanmış eklentiler, çok rakamda eklenti sebebiyle veya site, kaynak yoğun eklentiler kullandığında asıllaşır. Yapmamız gereken şey sitemizin PHP hafıza hududunu artırmaktır. Bunun için dosya idareyicisi aracılığıyla, .htaccess dosyası web sitemizin kökünü bulur ve alttaki kodu ilaveleriz:

php_value memory_limit 256M

2 Tüm Eklentileri Sorgulamak

Eklentiler, WordPress ’teki bir hayli kusur cinsinin ara gizeme ortaya çıkan sebepleridir. Geçimlilik meselelerine neden olan aktüel olmayan eklentiler ve hatta Güncel, ancak makûs kodlanmış eklentiler dahil olmak üzere, EKLENTİLER 500 yanılgısına neden olabilirler. Bazen bir eklenti ilave ettikten hemen sonra da, 500 kusuru alabiliriz.

Eklentilerimizden hangisinin yanılgıya neden olduğunu bulmak için, tüm eklentileri toplu olarak devre dışı vazgeçmeliyiz. Mesele çözülürse, dahili sunucu yanılgımızın kaynağının hangisi olduğunu görmek için eklentileri teker teker yine aktifleştirmeye başlarız. Hangi eklentinin yanılgılı olduğunu tanımlarız. O eklentiye dair çözüm ararız.

3 Çekirdek WordPress Dosyalarını Yine Yükleme

Tüm eklentileri devre dışı vazgeçmek dahili sunucu kusurunu çözmediyse, wp-admin ve wp-include dizinlerini Güncel bir WordPress montajından yine yüklemeyi sınayabilirsiniz.

Alakanızı çekebilir: WordPress Nasıl Kurulur Fotoğraflı Anlatım

İçeriği Oyla

Yorum yapın