Anasayfa » Genel » 2024’de Oscar İçin Yarışacak Filmler Arasında

2024’de Oscar İçin Yarışacak Filmler Arasında

 “Oppenheimer” ve “Barbie” gibi gişe rekorları kıran filmler ödül sezonunda değerlendirilmek üzere yarışıyor.

Barbenheimer” haftasına girerken, hem Christopher Nolan’ın hem de Greta Gerwig’in filmleri eleştirmenlerden methiye alıyor ve gişe hasılatı mevzusunda galibiyetli olmaya aday görünüyor. Şayet SAG grevi devam ederse, bütün bir basın turu tertip edebilecek rastgele bir film güz yarışında avantajlı olabilir. Bu gidişat aynı zamanda Pixar’ın “Elemental” Illumination’ın “The Super Mario Bros. Movie” ve Sony’nin “Spider-Man: Across the Spider-Verse” filmlerine de verim sağlayabilir. “Oppenheimer” filminin ‘En Güncel Film’ ‘ En Güncel Rejisör’ ‘En Güncel Erkek Oyuncu’ gibi ana kategoriler ve teknik dallarda aday olması olması beklenirken “Barbie” filminin de ‘En Güncel Takviyeci Erkek Oyuncu’ kategorisi ile Güncelden teknik dallarda aday olması bekleniyor.

Beynelmilel bölgelerden gelen, oyuncu ve yazarların rastgele bir iş birliği aboneliği olmayan, ancak zati Amerika Birleşik Devletlerinde dağıtımı olan yabancı dildeki filmlerle alakalı hâlâ yanıtlanmamış bir sual var. Onlara bu gidişat avantaj sağlayabilir mi?

96. Oscar merasimi 10 Mart 2024 Pazar günü tertip edilecek. Genel kategoriler için müracaat son tarihi 18 Kasım 2023 ve kısa listeler için ön üzüntüye oylaması 18 Aralık’ta başlayacak.

İşte 2024 ‘En Güncel Film’ için Oscar adayı film varsayımları…

En Güncel Film

– “Air

– “The Holdovers

– “Killers of the Flower Moon

– “Maestro

– “May December

– “Oppenheimer

– “Past Lives

– “Saltburn

– “Spider-Man: Across the Spider-Verse

– “The Zone of Interest

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın