Anasayfa » Genel » Ziya Cemal Kadıoğlu

Ziya Cemal Kadıoğlu

Ziya Cemal Kadıoğlu Biyografisi

Ziya Cemal Kadıoğlu, 3 Ağustos 2023 tarihinde yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı‘nda Hava Güçleri Komutanı olarak atandı.

Ziya Cemal Kadıoğlu, 1 Mart 1961 tarihinde Eskişehir‘de doğmuştur.1982 senesinde Hava Harp Mektebinden mezun oldu., İzmir, Çiğli ’de 2. Ana Jet Üssünde kaptanlık eğitimini bitirdi. Hava Harp Yüksekokulundan mezun olarak kurmay subay oldu.

Ziya Cemal Kadıoğlu, 2007 senesinde tuğgeneral rütbesine terfi etti ve Ankara, Etimesgut’daki 11. Hava Eriştirme Ana Üssü Komutanlığına atandı. 2011 senesinde tümgeneral rütbesine terfi etti. 2012-2015 seneleri arasında İzmir, Gaziemir’deki Hava Teknik Mektepler Komutanlığı vazifesinde bulundu.

2015 senesinde korgeneral rütbesine terfi etti ve Eskişehir‘de Muharip Hava Gücü ve Hava Füze Korunma Komutan Destekçiliği ve Birleştirilmiş Hava Operasyon Merkezi Komutanlığına atandı.

Ziya Cemal Kadıoğlu, 2016 senesinde 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sırasında Muharip Hava Gücü ve Hava Füze Korunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver‘in emri istikametinde Eskişehir‘e gitti ve darbeye karşı hava harekâtına idaredi. Darbeci uçaklar, resmiyette Türkiye’nin uçakları olduğu için bu uçakları vurmak için prosedür gereği başbakanın yazılı emri gerekiyordu. Ziya Cemal Kadıoğlu da bu prosedür istikametinde Başbakan Binali Yıldırım‘dan telefon görüşmesi sırasında yazılı emir istedi. Binali Yıldırım da ses kaydının alınarak uçakların vurulmasını istedi. Bu yönde darbenin merkezi olan ve Ankara ’daki Akıncı Üssü ismiyle bilinen 4. Ana Jet Üssü dahil olmak üzere darbecilerin bulunduğu yerler ve darbeci uçaklar bombalandı.

2016 senesinde Hava Güçleri Komutanlığı Değerlendirme ve Sorgulama Başkanlığına, 2017 senesinde İzmir ’de Hava Eğitim Komutanlığına atandı.

2023 senesinde orgeneral rütbesine terfi etti. 19 Ağustos 2023 tarihinde Eskişehir ’de Muharip Hava Gücü Komutanlığı vazifesine başladı.

3 Ağustos 2023 tarihinde yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı‘nda Hava Güçleri Komutanı olarak atandı.

İçeriği Oyla

Yorum yapın