Anasayfa » Genel » Yavuz Özışık

Yavuz Özışık

Yavuz Özışık Biyografisi

Yavuz Özışık, 7 Aralık 1942 tarihinde Balıkesir‘in Banımsama ilçesine bağlı Doğançay kasabasında doğmuştur. Bütün ismi Yavuz Ziya Özışık ’dır. Yavuz Özışık, akordeonla müziğe başladı.

İlham Gencer‘in teşvikiyle müzik hayatına başlayan Yavuz Özışık, özellikle 1980’li senelerde TRT‘de Cenk Koray ve Halit Kıvanç‘ın sunduğu pazar cümbüş programlarında piyanist olarak 750 program boyunca ekranlarda yer aldı.

Yavuz Özışık, Şevket Uğurluer ’le çalıştıktan sonra 1960 ’lı senelerin başında kendi orkestrasını kurdu ve altı sene İstanbul Radyosu ’nda programlar yaptı. Ardından, Ömür Göksel vokal, Orhan Şevki vokal, Güngör Uyguner davul, Uğurtan Gürel kontrbas, org, Cankut Özgül davul gibi ehemmiyetli müzisyenlerin misyon aldığı orkestrasını dağıtıp tek olarak çalışmalarına devam etti.

Solo işlere yönelen Yavuz Özışık, televizyonun ülkede yaygınlaşmaya başladığı yarıyılda piyanosuyla sık sık ekranda gözüküp beğenilen programlar üretti. Bu arada, Sanremo müzik müsabakaları akabinde, biltihapçı gelen parçayı en süratli ezberleyip açıklayan şahıs olarak da tanındı. Kurduğu bayan vokal gruplarıyla muhtelif yerellerde renkli gösterilere imza atarak belleklerde yer etti.

Yavuz Özışık, evli idi ve 2 kız çocuğu vardı.

Yavuz Özışık, 29 Nisan 2017 tarihinde İstanbul ’da 75 yaşına can vermiştir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın