Anasayfa » Genel » Yapısal Veriler Çeşitliliği Nedir?

Yapısal Veriler Çeşitliliği Nedir?

Genel itibariyle bakıldığında insanlar teknolojinin büyümesiyle artık çoğu işlerini internet üzerinden yapmaktadır. Bu bağlamda artık kullanıcılar kendilerine ait web sayfaları kurmakta ve bunun üzerinden para kazanmaktadır. Bu vaziyette çoğu insanın web sayfaları ile alakalı pek bir bilgisi olmadığı muhakkaktır. Fakat web sayfaları ile bilgisi olanlarında kendi aralarında rekabet oluşmaktadır. Zira kurulan web sayfalarına ne kadar çok ziyaretçi kazançsa o kadar çok para kazanmaktadır. Bu vaziyette yapısal bilgiler devreye girmekte ve kullanıcıları, rakiplere kıyasla daha avantajlı konuma getirmektedir. Bu özelliğin emeli avantajlarda oluşan yapısal özelliğin bilgilere sabretmiş olmasıdır.

Genel itibariyle bakıldığında yapısal bilgiler bir sayfanın HTML ’sine ilave edilen ve arama motorlarının kavrayacağı formatta yazılmış kod parçalarına denir. Bir web sayfasının sınıflandırma anlamında sabit bir format olarak da belirlenebilmesi bakımından Google ’ın belirleyici geniş yelpazesi olan Google arama motorunun neticelerinde en üst seviyelerine çıkmaktadır. Bu şartlar ile kullanıcının daha çok ziyaretçi sürüklemesine neden olacaktır. Kullanıcılar web sayfaları çarken genellikle belirli bir emel yönünde açmaktadır. Bu emeli reelleştirmek tamamıyla kullanıcı performansına bağlı olmakta gelişim ile de olası olmaktadır.

Google ’ın Yapısal Bilgilerle İlişkisi

Arama neticelerinde bilgi sayfasına daha fazla detay ilave eden yapılandırılmış bilgilerle maliyet, yorum rakamı, derecelendirme oranı gibi ehemmiyetli hususlar bir web sayfası için genellikle aktif olmaktadır. Bunun yanı gizeme bilgi sayfasının reklamı,  tanıtıcılığı ne kadar üst seviyede olursa o kadar tıklanma alır ve kullanıcının kazancı da çoğalır. Genel anlamda Google reklam, tanıtım gibi mevzularda çok rakamda reklam almaktadır. Bu vaziyet web sayfası kurucuları için çekici bir unsur olarak görülmektedir. Bununla beraber Google ise hem dünyanın en çok kullanılan sanal platform olmasından dolayı hem de sayfalar verdiği reklamdan dolayı ciddi tutarlar kazanmaktadır.

Değişik taraftan Google yapısal bilgilerin güvenirliliği ile de ilgilenmektedir. Zira bilgilerin tehlikesizliği kullanıcılar için büyük ehemmiyet talep etmektedir. Rastgele bir vaziyette oluşan teknik bir kasvet veya güvenlik vaziyetinde Google takımı gerekeni yapmakta ve kullanıcıların tehlikesizliğini sağlamaktadır. Bu surattan Google sanal platformlar arasında en çok kullanıcısı olan bir yapı olmaktadır.

Yapılandırılmış Bilgilerin SEO Açısından Ehemmiyeti

Yapılandırılmış bilgiler arama motorlarının sayfanın içeriği ile alakalı anlama açısından kolaylaştırma ile kalmayıp kullanıcının sayfasını da Google arama motoru neticelerinde üst sıralara çıkarmaktadır. Bununla beraber kullanıcıların kurduğu web sayfaları üst sıralara çıkarak daha çok ziyaretçi sürüklemekte ve popülerlilik ve tanınmışlık gibi mevzularda ön tasarıya çıkmaktadır. Tıklanma oranlarının yüksek olması ile sayfanın üst sıralara çıkmasına ihtimal tanır. Google arama motoru neticeleri ilk çıkan 3 sayfanın tıklanma oranı öbürlerine göre daha fazladır.

Ayrıca web sayfanızın kapsadığı bilgiler mevzuyla ilgili ise ziyaretçi sayfanızda daha çok zaman tüketecektir. Bu sebeple yapısal bilgiler uzun vade olarak düşünüldüğünde kullanıcının kurmuş olduğu web sayfasının zamanla üst sıralara çıkma ihtimali vardır. Değişik taraftan üst sıralara çıkmanın yanı gizeme marka bilinirliliği ve güvenirlilik ile de ehemmiyetli olmaktadır.

Yapılandırılmış Bilgi Çeşitleri Nelerdir?

Google biçiminde arama motorlarında, internet siteleri taramak için ziyarete gelen botlar aralıksız aktüellenir ve mevcut farklı etkenleri göz önünde bulundurarak ilgili aramalarda muhakkak bir liste oluşturur. Tabi SEO açısından ilk sayfayı ve hatta ilk sıralamayı kasteden bir internet site sahibi iseniz, kullanıcıya verilen önerilerden biri de tek bir yöntem ile istenilen seviyelere erişmek kolay değildir. Bu sebeple standart bir biçimde tertip edilmiş sayfalara göre yapılandırılmış bilgi kodlarını kullanarak, öne çıkan siteler içinde yer alabilir.

Ve tabi, her ne kadar kullanıcının emeli arama motorunu sayfa kumpası ile ilgili bilgilendirmek olsa da amacı, diğer bir amacı olan kullanıcıyı bilgilendirme prensibini göz arkasını edilemez. Yalnızca SEO açısından getiri sağlamayı düşünerek hazırlamış olan içerikler, siteyi ziyaret eden kullanıcılara istediği bilgiyi vermiyor, kullanıcı sayfadan atlama denilen hadiseyle girmiş olduğu şeklini parçalıyor ise, arama motorları kullanıcının sitesinde yer edinen içeriklerden şüphe dinlemeye başlar. Ve eğer yer edinen içeriğiniz atlama tesiri yaratacak, iş görmez bir içerikse arama motoru botları kullanıcının site ve sayfasını cezalandırmaktan geri durmaz. Bu surattan SEO sayfaların içeriğine gereken ehemmiyeti vermelidir.

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın