Anasayfa » Genel » Yapım Şirketlerinden Deprem Bölgesine Yardım Hareketi

Yapım Şirketlerinden Deprem Bölgesine Yardım Hareketi

Dizi sektörünün ehemmiyetli üretim firmaları zelzele bölgesine destek için harekete geçiyor.

Dizi setlerini durduran pek çok üretim firmayı, zelzele bölgesine destek göndermek için kolları sıvadı. İşletmeler parasal dayanağın yanı gizeme setlerde kullanılan karavan, jeneratör, ışık ekipmanları gibi donanımları zelzele bölgelerine yollayacak.

Televizyon ve Sinema Filmi İmalcileri İş Birliği Başkanı Timur Savcı, AFAD ve AHBAP Başkanı Haluk Levent ’le kumpaslı olarak bağlantı halinde olduğunu söyledi.

Timur Savcı “İlk olarak parasal takviyeyi organize edeceğiz. AFAD ve AHBAP ’la aralıksız görüşme halindeyiz. Jeneratör, karavan ve yiyecek takviyeyi mevzusunda yapacağımız çalışma ikinci tasarıda… Mevcut destek TIR ’ları yollarda kaldığı için ciddi bir erişim problemi var. Bu surattan ikinci etapta da AFAD ve AHBAP ’tan gelecek balakalar istikametinde karavan, jeneratör ve yiyecek takviyeyi mevzusunda destek vermek için harekete geçeceğiz. Türkiye ’nin dört bir yanındaki üretimciler özveriyle ellerinden ne geliyorsa yapıyor” ifadelerini kullandı. Timur Savcı, dizi setlerine 7 Şubat itibariyle 3 gün ara verdiklerini de açıkladı.

TIMS&B, Ay Üretim, MedYapım, MF Üretim gibi sektörün önde gelen üretim firmaları destek çalışmaları asıllaştırmak üzere setleri durduklarını açıkladı.

Ayrıca, görüntü rejisörü Uğur İçbak, oyuncu Demet Özdemir gibi adlar da setlerin durdurulması de set ekipmanlarının zelzele bölgesinde kullanılması için sosyal medyadan bir vakittir çağrılarını sürdürüyordu.

Kaynak

İçeriği Oyla

Yorum yapın