Anasayfa » Genel » Voleybolcular Ne Kadar Kazanıyor? (Gerçek Cevap)

Voleybolcular Ne Kadar Kazanıyor? (Gerçek Cevap)

Ziyaretçilerimiz çok sık bir şekilde ‘ ’Voleybolcular ne kadar kazanıyor? ’ ’ Şeklinde sorular iletmişti. Bu içeriğimiz değerli ziyaretçilerimize ‘ ’Voleybolcular ne kadar kazanıyor? ’ ’ Başlığında detaylı bilgiler aktarmış olacaktır. Aynı zamanda alt başlıklarda erkek voleybolcu maaşları, kadın voleybolcu maaşları, voleybolcu maaşları, milli voleybolcu maaşları olarak farklı bilgileri de sizlere aktarmış olacağız.

Ülke kültürünün gelişmesiyle birlikte ve spor dallarının eskiye nazaran artık çok daha popüler hale gelmesiyle birlikte voleybolcuların almış oldukları maaşlarda bir hayli merak edilir duruma geldi. Son dönemde yıldızı çok fazla parlayan isimlere denk geliyoruz ve bu isimlerin ne kadar maaş aldığını çok fazla merak ediyoruz. Türkiye ’de, herhangi bir şehirde veya herhangi bir ülkedeki bir voleybolcunun ne kadar maaş aldığını merak ediyorsanız bu içeriğimiz sizlere yardımcı olabilir. İşte sizlere tüm detaylarıyla; ‘ ’Voleybolcular ne kadar kazanıyor? ’ ’…

voleybolcular ne kadar kazanıyor

Voleybolcular Ne Kadar Kazanıyor?

Alt yapıdan yetişen ve alt yapısı sonrasında profesyonel bir şekilde voleybol spor dalında aktif rol alan voleybolcu arkadaşlarımızın ne kadar maaş aldığı merak konusu haline geldi. Eğer Türkiye ’de voleybol spor dalında üst düzey para kazanmak istiyorsanız Türkiye ’nin önemli voleybol lig takımlarından Fenerbahçe, Galatasaray, Vakıfbank gibi takımlarda oynamanız gerekir.

Bir voleybolcunun ne kadar maaş aldığını net bir şekilde söyleyebilmek Gerçek olmaz. Fakat bir voleybolcunun maaşını belirleyen faktör oynadığı takım ve maçta gösterdiği performanstan ile Gerçekdan orantılıdır. Voleybolcuların maaşları giydikleri forma ve maç içerisindeki performanslarına göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda saha içerisinde oynadıkları pozisyonda maaşı etkileyen diğer bir faktördür. Tablo halinde sizlere amatör ligde oynayan bir voleybolcunun aldığı maaşı ve profesyonel ligde oynayan bir voleybolcunun maaşını paylaşmak istedik. Aşağıdaki tablo sayesinde voleybolcu maaşları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Amatör Lig Voleybolcu Maaşları5.000 TL – 15.000 TL arasındaProfesoynel Lig Voleybolcu Maaşları300.000 – 500.000 EURO arasında

Erkek Voleybolcu Maaşları

Voleybol oyununda kadın veya erkeğin aldığı maaşta herhangi bir farklılık yoktur. Çünkü voleybol, cinsiyet ayrımı yapan bir spor dalı değildir. Kadın veya erkek olsanız da aynı maaşları alacaksınız fakat maaşınızı belirleyen faktörler maaşınızı arttırabileceği gibi düşürebilir.

Kadın Voleybolcu Maaşları

Kadınların, erkeklere göre voleybolda daha fazla maaş aldığı söylenmektedir fakat bu tamamen yanlış bir bilgidir. Kadın veya erkek olsanız da voleybol spor dalı için alacağınız ücret cinsiyetinize göre belirlenmemektedir. Oynadığınız lig, pozisyon, formanız, performansınız ve isminizin popülerlik seviyesi maaşınızı direkt olarak etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Milli Voleybolcu Maaşları

Avrupa liglerinde boy gösteren voleybol oyuncuları 1.5 milyon euro üzerinden maaş alıyor diye bilmekteyiz. Fakat bizim ülkemizde forma giyen milli voleybolcu oyuncular ortalama olarak 300.000 – 500.000 EURO arasında maaş almaktadır. Ülkemizi tüm Dünya ’ya profesyonel bir şekilde tanıttıkları için milli voleybolcu maaşları epey bir fazladır. Sizde kendinizi geliştirerek milli takımda adınızı tarihe yazdırabilirsiniz.

Nasıl Voleybolcu Olunur?

Voleybolcu olmak istiyorsanız öncelikle voleybol dalında faaliyet gösteren bir takımın alt yapısına girmeniz gerekmektedir. Takımın alt yapısında sizi eğitmiş olacaklar ve voleybolcu olabilmeniz için size lisans çıkartmış olacaklardır. Lisansınızı elinize aldıktan sonra kendinizi voleybolda daimi olarak geliştirdiğiniz müddetçe en üst liglere kadar çıkabilirsiniz.

Milli voleybolcu olmak isterseniz veya profesyonel ligde voleybol oynamak isterseniz alt yapısına girdiğiniz takımda çok aktif faaliyet göstermeniz gerekir. Yani alt yapıdayken hiçbir anınızı boş geçirmemeli ve daimi olarak kendinizi, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Bir süre sonra parlayan yıldız olarak üst liglerde oynamanız şans değil, sizin emeğiniz olacaktır.

Voleybolcu Olmak İçin Kilo Sınırı

Voleybolda boyunuzun uzun olması ve kilonuzun ideal ağırlıkta olması gerekir. Fakat libero denilen mevkide oynayan voleybolcu arkadaşların genellikle boyu 1.55 – 1.70 santimetre arasında olmaktadır. Libero mevki çok fazla önemi olmayan bir mevki olarak düşünülebilir.

Voleybola Kaç Yaşında Başlanmalıdır?

Ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olacaktır çünkü küçük yaşlarda başlamış olmanız çok daha fazla tekrar yapmanıza olanak sağlayacaktır ve kariyerinizi bu durum fazlasıyla etkileyecektir. Voleybol yeteneğinizi daha iyi bir şekilde geliştirmek için 9 yaşında eğitimlere başlamış olmanız yeterlidir. Alt yapınızı, performansınızı sürekli geliştirdiğiniz taktirde mükemmel bir voleybolcu olabilirsiniz.

Genel kategorimizde daha fazla içerik bulunmaktadır. İncelemeyi unutmayınız.

İçeriği Oyla

Yorum yapın