Anasayfa » Genel » Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Haziran 2023)

Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Haziran 2023)

Bu hafta 2 ’si yerli 7 film vizyona giriyor!

Aralarında “Transformers” serisinin merakla beklenen Güncel filmi “Transformers: Canavarların Yükselişi” ile Ari Aster’in Joaquin Phoenix “Korkuyorum“u da var. 

Ayrıca, vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm’in “Vizyonda Neler Var?” programı ile yukarıyada da araştırabilirsiniz!

 

Transformers: Canavarların Yükselişi Transformers: Rise of the Beasts

Zaman: 127dk

Cins: Bilim Kurgu, Aksiyon, Serüven

Rejisör: Steven Caple Jr.

Senaryocu: Joby Harold

Oyuncular: Luna Lauren Vélez, Anthony Ramos, Colman Domingo

1990’lara geri dönüp dünyayı gezmeye ne dersiniz? “Transformers: Canavarların Yükselişi”nde Otobotlar Güncel bir serüvene atılıyor. Dünya ’da Otobotlar ile Decepticon ’lar arasında devam eden savaşta tertemiz bir Transformer cinsi olan Maximaller karşımıza çıkıyor.

1994 senesinde, daha önceki Amerika Birleşik Devletleri ordu eri Noah Diaz, ailesini geçindirmeye çalışmaktadır. Elinden gelenin en iyisini yapsa da aradığı gibi bir iş fırsatı karşısına çıkmayan Noah; kendini Otobotlar Optimus Prime, Bumblebee, Arcee ve Mirage ’ın yanında bulur. Bu sırada Ellis Adası’ndaki bir arkeoloji müzesinde 25 yaşındaki Elena Wallace, antik bir heykelin içindeki saklı uzaylı işaretini yanlışlıkla tetikler.

 

Korkuyorum Beau Is Afraid

Zaman: 179dk

Cins: Mucizevi, Komedi, Serüven

Rejisör: Ari Aster

Senaryocu: Ari Aster

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Amy Ryan

Annesinin ani vefatı sonrası yumuşak mizaçlı ama evhamlı Beau, eve dönerken yapacağı epopesi yolculukta en karanlık fobileriyle yüzleşecektir.

 

80 Günde Devri Alem Le tour du monde en 80 jours

Zaman: 82dk

Cins: Animasyon, Aile

Rejisör: Samuel Tourneux

Senaryocu: Gerry Swallow , David Michel , Derek Dressler

Phileas, uyanık ve sakar bir kurbağadır. Bir gün herkesi çevresine toplar ve onlara 80 günde dünyayı dolaşarak bir rekor kıracağını iddia eder. Phileas’ın bu iddialı tasarısını dinleyen ve en büyük hayali dünyayı keşfetmek olan ufak maymun Passepartout da onun peşinden gitmeye karar verir. Bu ikili kendilerini yol süresince ormanlardan, ummanlardan, hiç öğrenmedikleri adalardan ve çöllerden geçecekleri uzun ve cümbüşlü bir maceranın içinde bulurlar. 

 

Mia ve Ben: Centopia’nın Kahramanı Mia and Me L’héroïne de Centopia

Zaman: 82dk

Cins: Animasyon, Mucizevi, Serüven

Rejisör: Adam Gunn

Senaryocu: Fin Edquist , Gerhard Hahn , Tess Meyer , Adam Gunn , Simon Klaebe

Mia, bir gün sahip olduğu büyülü taşın daha önceki bir kahinliğin parçası olduğunu fark eder. Büyük bir makûslukla savaşmak ve kendi mukadderatını hakimiyet etmek için Centopedia’nın en uzak adalarında coşkulu bir serüvene atılacaktır.

 

Saint Omer Saint-Omer

Zaman: 123dk

Cins: Dram, Kabahat

Rejisör: Alice Diop

Senaryocu: Alice Diop , Amrita David

Oyuncular: Kayije Kagame, Guslagie Malanga, Valérie Dréville

Rama adlı bir yazar kadın, Saint-Omer Kabahat Duruşmasında Laurence Coly’nin mahkemesine katılır. Emeli bu öyküyü kullanarak Antik Yunan efsanesi Medea’nın çağdaş bir uyarlamasını yazmak olsa da işler beklediği gibi ilerlemez.

 

Maske: Ahlakla Tebessüm

Zaman: 105dk

Cins: Gerilim, Gizem, Komedi

Rejisör: Berker Berki

Senaryocu: Emrah Ertaş

Oyuncular: Kaan Turgut, Nilay Deniz, Mert Turak

Gençlik seneleri travmalarla dolu olan Barış, yaşadıklarını atlatamaz ve yaşamına devam edebilmek için cinsli “aldatma” usulleri bulur. 

Değişik işler yaparken başını kesintisiz belaya sokan Barış trajikomik vakalar yaşar. Geçmişindeki ağır travmaların bir yansıması olduğu düşünülen bu hadiselerin arkasında çok daha büyük gizemler ve çekici bir hikâye uyumaktadır.

 

Şeytan Karanlığın Sahibi 2

Zaman: 84dk

Cins: Fobi

Rejisör: Berk Aygül

Oyuncular: Savaş Özkul, Gizem Akgün, Öznur Kütük

Cengiz, yaşadığı parasal güçlüklerin altından kalkamamıştır ve bunun için eşi tarafından kesintisiz yargılanmaktadır. Güncelden eşinin dolduruşuna gelerek eniştesi Levent’in sahip olamadığı gömünün peşine düşer ve başına daha da büyük tasalar alır. Mustafa’yı bulup güç kullanarak gömünün yerini bilir, fakat gömüyü çıkarırken işler umduğu gibi gitmeyecektir. Gömüye erişmeye çalışırken cinlere iki beden bahşetmiş olsa da cinler kızına da musallat olurlar. Şimdi Cengiz ve Sema’yı çok daha büyük güçlükler beklemektedir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın