Anasayfa » Genel » Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (15 Eylül 2023)

Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (15 Eylül 2023)

Bu hafta 5 ’i yerli 11 film vizyona giriyor!

Aralarında Kenneth Branaghnın idarediği “Venedik’te Cinayet” A Haunting in Venice ve yerli bilim-kurgu filmi “Metruk” da yer alıyor.

Ayrıca, haftanın vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm’in “Vizyonda Neler Var?” programı ile yukarıyada da araştırabilirsiniz! 

 

Venedik’te Cinayet A Haunting in Venice

Müddet: 104dk

Cins: Dram, Gizem, Kabahat

Rejisör: Kenneth Branagh

Senaryocu: Michael Green

İmali: 2023 – İngiltere ,  Amerika Birleşik Devletleri

Oyuncular:  Kenneth Branagh, Kelly Reilly, Michelle Yeoh

Hercules Poirot, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Venedik’te emekliliğini yaşıyordur. İstemeye istemeye katıldığı bir ruh çağırma seansında davetlilerden biri öldürülünce katilin kim olduğunu bulmak daha önceki dedektife düşer.

 

Metruk

Müddet: 120dk

Cins: Bilim Kurgu

Rejisör: Mehmet Ali Zaim

Senaryocu: Mehmet Ali Zaim

İmali: 2019 – Türkiye

Oyuncular: Serap Çetintürk, Şiar Zaim, Ali İhsan Bozdemir

Dünya dışı varlıkların varlığına inanan bilimkurgu yazarı Ali, inandığı bu canlılarla bağlantı kurmak ister. Bu riskli merak belki de Ali’nin sonunu hazırlayacaktır.

Ali’nin sonucunun peşinden giden karısı Meryem bu gizemi çözebilecek midir? Meryem ve insanlığı bekleyen karanlık nedir? 

 

After: Her Şey After Everything

Müddet: 93dk

Cins: Dram, Romantik

Rejisör: Castille Landon

Senaryocu: Castille Landon

İmali: 2023 – Amerika Birleşik Devletleri

Oyuncular: Hero Fiennes-Tiffin, Josephine Langford, Mimi Keene

Galibiyetli yazar Hardin Scott, sevgilisi Tessa ile devirici bir ayrılık yaşadıktan sonra geçmişte kalbini kırdığı bayanı -ve kendini- bulmak için Portekiz’e gider. Tessa’nın kalbini geri kazanmak isteyen Hardin, ona bir bağlılık göstermeden evvel kendi tavırlarını değiştirmesi gerektiğini fark eder.

 

Terracotta Kraliyeti Yong Zhi Cheng

Müddet: 111dk

Cins: Animasyon, İnanılmaz, Serüven

Rejisör: Yongchang Lin , Liang Ding

Senaryocu: Dennys McCoy , Pamela Hickey

İmali: 2021 – Çin

Terracotta savaşçıları ve tiran mahlukatları, yer altında bulunan Qin Yang şehrinde savaştalardır. Bu etrafta Magnus adlı genç toprak askeri, bir gün Seçkin Savaşçı olmayı düşler. Hayaline erişmek için bir tiran yakalayacaktır. Tasarısını uygularken aynı tiranın peşinde olan Jade adlı bir kızla tanışır. Beraber bir takım olan ikili, yavaş yavaş birbirlerine aşık olurlar.

 

Tehlikesiz Bir Yer Sigurno mjest

Müddet: 102dk

Cins: Dram, Gerilim

Rejisör: Juraj Lerotic

Senaryocu: Juraj Lerotic

İmali: 2023 – Hırvatistan

Oyuncular: Goran Marković i, Juraj Lerotic, Snježana Sinovčić

Ailesi onu kurtarmak isterken kendi canına kıymaya çalışan Damir’i mevzu alan filmde her şey yalnızca 24 saatlik bir müddet içinde hakikatleşiyor.

 

Silüet: Bir Yılbaşı Kabusu

Müddet: 82dk

Cins: Fobi

Rejisör: Buğra Kekik

İmali: 2023 – Türkiye

Oyuncular: Altuğ Seçkiner, Tuncay Gençkalan, Gülşah Büktür

Yılbaşı gecesi eğlenmek için bir araya gelen gençleri makûs bir sürpriz bekliyordur. Asıl bir kâbus yaşadıktan sonra “Silüet” onların peşlerinden ayrılmayacaktır.

 

Lanetli Servet: Yanlış Adres

Müddet: 83dk

Cins: Gerilim, Gizem, Fobi

Rejisör: Omma Okan Kılıç

Senaryocu: Omma Okan Kılıç

İmali: 2023 – Türkiye

Oyuncular: Ebrar Gür, Melek Sude Kılıç, Asya Yıldız

Asiye, geçmişine dair bir reeli bilince karşısına çıkacaklardan korkar ve profesyonel paranormal araştırma takımı Ozan ve Taner’den destek ister. Araştırma takımı, gidecekleri konutta yaşayacakları paranormal olayların yanı gizeme geçmişe ait bir gizemi de sarihe çıkaracaklar ve Asiye’nin onlardan gizlediği bir gizem başlarına büyük tasa açar. Bu korku dolu araştırma, seneler boyu saklı kalan gizemi gün suratına çıkartacaktır.

 

Vesnan

Müddet: 85dk

Cins: Gerilim, Fobi

Rejisör: Bülent Orçin

Senaryocu: Selda Erdoğan

İmali: 2023 – Türkiye

Oyuncular:  Beste Tosuner, Barış Ali Çeliker, Ceylin Akyüz

Yasemin ve Engin çifti mutlu bir evlilik sürerler, ta ki Engin gizemli bir biçimde ortadan kaybolana kadar. Engin’in erkek kardeşi Umut, Umut’un eşi Pelin ve Yasemin’in abisi Baran’ın tüm gayretlerine karşın Engin’den üç ay süresince haber alamazlar. Sonunda doğa ötesi tarafı güçlü Fatma Teyze ile irtibata geçerler. Fatma Teyze Engin’e genç bir kız tarafından çok güçlü bir sihir yapıldığını ve artık cinler tarafından hakimiyet edildiğinin haberini verir.

 

Maymun Kral Geri Döndü Xi You Ji Zhi Zai Shi Yao Wang

Müddet: 95dk

Cins: Animasyon, Aile, Aksiyon, İnanılmaz

Rejisör: Wang Yunfei

Senaryocu: Wang Yunfei , Ch’eng-en Wu , Xiaoyu Wu , Xiaoyu Wu

İmali: 2021 – Çin

Kargaşanın başladığı zamanlar, Yuandi dünyadaki ilk şeytan olarak doğar ve şeytanların atası olarak ona tapınır. Evvelki hayatında Buddha Rulai’nin ikinci çırağı olan Akılda Tang, Batı’daki Leiyin Tapınağı’na Doğu topraklarını temizletmek için kutsal yazılar getireceğine yemin kapsa.

 

Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi Miraculous – Le film

Müddet: 107dk

Cins: Animasyon, Aile, Aksiyon, İnanılmaz, Romantik

Rejisör: Jeremy Zag

Senaryocu: Jeremy Zag , Bettina Lopez Mendoza

İmali: 2023 – Çin ,  Fransa

Sıradan genç kızın Marinette’in Paris’teki yaşantısı Uğur Böceği’ne dönüştüğünde tamamen değişir. Büyülü eforlar kazanan Uğur Böceği, Paris’i şehre keşmekeş saçan makûslardan kurtarmak için Kara Kedi ile eforlarını birleştirmelidir.

 

Tavuri

Cins: Dokümansal

Rejisör: Derviş Zaim

Senaryocu: Derviş Zaim

Kendisi: Mustafa Serttaş , Derviş Cebiç , Metin Bilmen , Sevil Hançerli , Şirin Gazi , Mustafa Kalfa , Aral Moral , Derviş Zaimağaoğlu , Ruhsar Zaimağaoğlu

İmali: 2023 – Türkiye

Muhtaç bir ailenin çocuğu olan Mustafa Serttaş’ın anne ve babası o çocukken ayrılır. İlkokulu yarım vazgeçen Serttaş, henüz bir çocukken hırsızlık yapmaya başlar. Bu erken tecrübe seneler içinde bir hayat stili haline kazanç. Hayatının yarısı Lefkoşa Merkezi Cezaevinde geçer. Hırsızlık kariyeri süresince şiddete müracaat etmemesi ile öğrenilir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın