Anasayfa » Genel » Ünlü Sahne ve Sinema Oyuncusu Alan Arkin Hayatını Kaybetti.

Ünlü Sahne ve Sinema Oyuncusu Alan Arkin Hayatını Kaybetti.

Akılda oyuncu Alan Arkin, 89 yaşında hayatını yitirdi.

Little Miss Sunshine” filmiyle Oscar mükâfatı kazanan ve yedi on senelik kariyere dağılan eşsiz bir oyunculuk sergileyen Arkin, 29 Haziran’da Kaliforniya’nın Carlsbad şehrindeki evinde ölüm etti.

Alan Arkin’ın oğulları Adam, Matthew ve Anthony, beraber yaptıkları açıklamada, “Babamız, hem bir sanatçı hem de bir insan olarak eşsiz bir beceriydi. Sevgi dolu bir koca, baba, dede ve büyükbaba olarak, ona hayranlık dinlendi ve derin bir özlemle anılacak.” ifadelerine yer verdiler.

Üç oğlu da oyuncu oldu, ancak Adam Arkin aynı zamanda dizi sektörünün ehemmiyetli rejisörlerinden biri haline geldi.

Alan Wolf Arkin, 26 Mart 1934 tarihinde Brooklyn’de doğdu, ancak ailesi on iki yaşındayken Los Angeles’a taşındı. Arkin, 1957 üretimi “Calypso Heat Wave” filminde Tarriers grubunun baş vokalisti olarak, adı geçmeyen bir biçimde ilk kere büyük ekranda görünmüştü.

Ekran kariyerinin ötesinde, Arkin cümbüş dünyasına sahne performanslarıyla adım attı. Chicago’daki Second City komedi grubunun erken yarıyıl azalarından biri olarak misyon aldı ve 1961 senesinde “From the Second City” isimli oyunla Broadway’de sahne çıkşını reelleştirdi.

Bu haberle ailesini ve tüm hayranlarını da derinden üzen ünlü oyuncunun asla uslardan çıkmayacak bazı film sahnelerine alttaki görsellerden bakabilirsiniz.

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın