Anasayfa » Genel » Tom Holland ’lı Fred Astaire Biyografisinin Yönetmeni Belli Oldu!

Tom Holland ’lı Fred Astaire Biyografisinin Yönetmeni Belli Oldu!

“Ayı Paddington” filmlerinin rejisörü Paul King, Tom Holland ’lı Fred Astaire yaşam öyküsünü idareyecek!

Tom Holland ’ın sinemanın altın çağının yıldızlarından Fred Astaire ’i canlandıracağı filmin rejisör koltuğunda Paul King oturacak. Özellikle “Paddington” filmleriyle tanınan King, şu anda da “Wonka” filmini idaremekle meşgul.

Filmin imalciliğini ise Amy Pascal, Rachael O’Conner, Ben Koridordan ve Josh Hyams üstleniyor.

Sony, filmin ayrıntılarını şimdilik saklı yakalasa dahi projenin Fred Astaire ile kız kardeşi Adele Astaire arasındaki ilişkiye odaklandığı öğreniliyor. İki kardeş, 1920’lerde Broadway ’de ve Londra’nın West End’ine fırtınalar estirerek 20 seneden fazla bir vakit dağılmaz haldeydi. Adele Astaire başlangıçta şovların suratıydı, ancak sonunda Fred’in harikulade sahne hünerleri onunkini gölgede vazgeçti. İkili, 1932’de kız kardeşi evlendiğini parçaladı, bu Fred için bir darbe oldu, ama aynı zamanda odağını Hollywood müzikallerine çevirmesini ve ardından sinemanın unutulmazları arasına girmesini sağladı.

Projenin senaryoculuğunu ise “Billy Elliot”ta hem film hem de sahne uyarlamasında imzası bulunan Lee Hall üstleniyor. Hall, Noah Pink’in senaryosunu yine yazıyor. Ayrıca Holland ’ın da zamanında West End ’deki “Billy Elliot” müzikalinde Billy Elliot olarak sahne almış olduğunu anekdot düşelim.

Filmle alakalı ayrıntılar şimdilik bu kadar olsa da toplanan takım oldukça umut vadediyor.

Kaynak

Fred Astaire kimdir?

Frederick Austerlitz, sahne ismiyle Fred Astaire 1899-1987 Amerikalı oyuncu. Şov ve cümbüş dünyasıyla beş yaşlarındayken tanışan Astaire, dansa, 1917 senesinde kızkardeşi Adele ile Broadway’de Over the Top revüsünde başladı. Daha sonra Londra ve New York’ta Lady be Good, 1924 bir hayli müzikal komedide yer aldı. 1933 senesinde Dancing Lady isimli filmle sinemaya geçiş yaptı. Aynı sene, Flying down to Rio isimli filmle Ginger Rogers ile beraber bir dans ikilisi oluışturdu. Birlikte, Silindir Şapka 1935, Dans Süreyi 1936, Carefree 1938 gibi bir hayli filmde büyük zafer kazandılar. 1945’te II. Dünya Savaşı sonunda iki sene ara verdiği sahnelere ve kamera karşısına döndü. Fred Astaire, 1950’li senelerde, Eleanor Powell, Rita Hayworth, Gene Kelly, Judy Garland, Cyd Charisse gibi önde gelen oyunculara eşlik ederek, sinemada müzikal komedinin bazı ehemmiyetli eserlerine katkıda bulundu: Broadway Melodisi 1940, You’ll Never Get Rich 1941, Hoşlar Revüsü 1946, Cümbüşler Perisi 1948, Modern Aşıklar 1953, İpek Çoraplar 1957, Yangın Kulesi 1974. Bir Hayli televizyon gösterisine de çıkan sanatçı, dans tarihinin gelip geçmiş en büyük ve en renkli dansçılarından biri olarak kabul edilir. Sinemada ilk rol imtihanında seçicilerden biri “Pek fazla rol yapamıyor, sesi de makûs, azıcıkçık dans mahareti var” demişti. Dans mektebi de çalıştıran ve iki evlilik yapan, 1950 senesinde Altın Küre, ve Yüksekokul Mükâfatı 1958’de Emmy Mükâfatı, 1981 senesinde Grammy Yaşam Boyu Zafer Mükâfatı alan sanatçı zatürre hastalığı sebebiyle yaşamını yitirdi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın