Anasayfa » Genel » “The Price Is Right”ın Sunucusu Bob Barker Hayatını Kaybetti.

“The Price Is Right”ın Sunucusu Bob Barker Hayatını Kaybetti.

Emmy Ödüllü, “The Price Is Right” ve “Truth or Consequences” gibi müsabaka programlarının ünlü sunucusu Bob Barker, 99 yaşında yaşamını kaybetti.

Hoşlanılan televizyon karakteri, efsanevi müsabaka sunucusu olarak öğrenilen Bob Barker’ın ölüm ettiği açıklandı. Kamuoyu lafçısı Roger Neal, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Dünya tarihinin en büyük sunucusu, Bob Barker, aramızdan dağıldığını derin bir yeis ile duyuruyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Barker, uzun seneler süresince “The Price Is Right” programını sunarak televizyon tarihindeki en uzun soluklu müsabaka programına imzalaydı. 35 sene süren sunuculuk kariyerini 2007 Haziran‘ında emekli olarak noktaladı.

Barker, ardışık müsabaka sunuculuğu rekoru ve seneler içinde surat milyonlarca dolarlık nakit ve ödül dağıtma zaferiyle Guinness Dünya Rekorlar Kitabı‘na ismini yazdırdı. Ancak bu rekor, daha sonra Alex Trebek tarafından geçildi.

Müsabaka zaferinin ötesinde, Barker hayvan hakları korunucusu olarak da tanınıyordu ve hayvan kısırlaştırma programlarına milyonlarca dolar affetti. Programlarının sonunda dile getirdiği “Ve unutmayın, her zaman evcil hayvanlarınızı kısırlaştırın!” lafı, onun isteğini ve bağlılığını yansıtıyordu.

Barker‘ın tesiri bir hayli kuşağı etkiledi; sıcak ve içten davranışı izleyicilerin gönlünde taht kurdu. 19 Emmy Ödülü kazanan Barker, bunların 14’ünü müsabaka sunuculuğu kategorisinde elde etti ve bu alanda en çok ödül kazanan sanatçı unvanını taşıdı. Ayrıca “The Price Is Right“ın yürütücü üretimciliğini üstlenerek dört Emmy daha kazandı.

Eşsiz sunumu ve etkileyici sesi, izleyicilerin belleklerinde her zaman yaşayacak. Barker‘ın isteği yönünde cenaze veya anma merasimi tertip edilmeyecek. 

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın