Anasayfa » Genel » Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (8-14 Ocak 2023)

Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (8-14 Ocak 2023)

8-14 Ocak haftasında televizyon ekranlarında en çok izlenen yerli diziler emin oldu!

Senenin ilk haftasında dorukta olan “Yalı Çapkını” dizisinin, geçen haftaya mukayeseyle puanı düşmüş olsa da doruktaki yerine gözetiyor. “Gönül Dağı” dizisi de aynı biçimde puanı düşmesine karşın listede ikinci sırada yerini alıyor. Üçüncü sırada puanı çoğalmaya devam eden “Kuruluş Osman” dizisi var.

“Son zamanlarda TV ’de en çok neler izleniyor?” diye merak ediyorsanız, bu liste size rehber olabilir.

1 – Yalı Çapkını S01 – B16

Star TV

Varlıklı bir ailenin oğlu olan Ferit, sefahatiyle şöhretlidir. Bunun üzerine dedesi Halis Ağa, Ferit ’in evine polis baskını yaptırır ve memleketi Gaziantep’ten yakın oldukları bir ailenin kızını torununa gelin olarak almaya karar verir.

2 – Gönül Dağı S03 – B81

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 1

Bir gün çocukluk aşkı Dilek’e yine kavuşmanın hayalini kuran Taner ve iki kuzeni, kısıtlı ihtimallerle çaba ederken, unutulmaz bir vakanın yolunu açar.

3 – Kuruluş Osman S04 – B111 

atv

20 Kasım 2019’da ilk kısmı yayınlanan dizi Bozdağ Film’in üretimciliğini üstlendiği rejisörlük koltuğunda Metin Günay’ın oturduğu senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı Diriliş Ertuğrul’un devamı görüşüde tarih, serüven ve drama cinsinde hazırlanan bir Türk dizisidir.

Dizi, isminden de anlaşılacağı üzere Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Bey’in hayatını betimlemektedir.

4 – Sırçadaki Kız S03 – B64 

Kanal D

Nalan, sıcaklığıyla herkesin ilk görüşte sevgisini kazanan hoş bir genç bayandır. Ailenin tek çocuğu olarak gelişmiş el bebeği gül bebeği, varoluşun içinde yaşamış ve Nalan’ın en iyi mektepleri onurla tamamladığı, Türkiye’nin en büyük otel zincirini bulan Köroğlu şirketinin mimar olarak kendisinden daha çok koştuğu Sedat Köroğlu’ ile evlilik.

Havva. Nalan ve Sedat, geçmişlerinde gizledikleri karanlık gizemlerden uzaklaştıklarını düşünerek bu masalda umutla el ele yürümeye başlasalar da; yakında hayatları asıl karanlığa gömülecek.

5 – Teşkilat S03 – B60

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 1

Teşkilat dizisi, ülkesi için kendi hayatlarından bırakıp kalabalıkların içinde görünmez olmaları gereken bir misyonu kabul ederek, “yer altına” inen yedi vatan sevdalısının hikâyesini ekrana getirecek… Ankara’daki SİHA fabrikasına terör hamlesi tertip edilir. Hücumun yabancı istihbarat servisleri tarafından organize edildiği tespit edilir. Bunun üzerine Ulusal İstihbarat Teşkilatı içinde saklı bir tim kurulur. Bu timin emeli hücumun arttaki eforları tespit etmek ve ortadan kaldırmaktı.

6 – Alparslan: Büyük Selçuklu S02 – B40 – 8,85

TRT1

11. asırda başarıları ile imparatorluğu genişleten Selçuklu hanedanının ikinci padişahı Sultan Alparslan’ın hayatını ve galibiyetlerini anlatan dizi Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin devamı kalitesindedir.

7 – Ateş Kuşları S01 – B01

ATV

“Ateş Kuşları” dizisi mukadderata karşı koymayı başaran cadde çocuklarının öyküsünü anlatıyor. Kendilerine “Köksüzler” diyen grubun en büyüğü 13, en ufağı 6 yaşında, biri kız, biri otistik olan beş cadde çocuğundan oluşuyor. Çöplükte kırk günlük bir bebek bulmalarıyla ise hayatları değişik bir yola sapıyor. Dizide, bu çocukların “Köksüzler”den “Ateş Kuşları”na dönüşme yolculuğunu izliyoruz.

“Ateş Kuşları” dizisinde İlayda Alişan, Hande Soral, Efekan Can, Görkem Sevindik ve Burak Tozkoparan gibi adlar yer alıyor.

8 – Ben Bu Kâinata Sığmazam S01 – B16

ATV

Senaryosunu Yusuf Alp ve Alican Yaraş’ın yazdığı, rejisörlük koltuğunda Onur Tan oturduğu dizinin başrolünde Oktay Kaynarca bulunuyor.

Devlet ismine vazife yapan ve bir baltalama kurbanı olan kardeşinin intikamını almaya and içen Cezayir, ölü taklidi yaparak Güncel bir hayata başlar ancak onun için bu hayattan kopmak kolay olmaz.

9 – Yasak Elma S06 – B161

Fox TV

Zeynep Sevda Erginci ve Yıldız Eda Ece birbirine çok düşkün ama hayalleri birbirinden tamamen değişik olan iki kardeştirler. Yıldız ’ın hayatı sosyetenin kraliçesi Ender Argun ’la Şevval Sam tanışınca değişir. Ender, Yıldız ’ı kocası Halit Argun ’dan Talat Bulut kurtulmak için kullanmaya karar vermiş ve Yıldız ’a hayatının önerisini sunmuştur. Yıldız ’ın hayatında bunlar olurken, Zeynep ’in çalıştığı işletme Alihan Taşdemir Onur Tuna tarafından satın alınır. Alihan son derece böbürlü, ukala, zengin bir iş adamıdır. Zeynep ve Alihan ’ın terslikleri kısa zamanda bir etkileşime dönüşür. Zeynep ’in öğrenmediği şey ise Alihan ’ın Halit ’in ortağı ve ikinci karısının kardeşi olmasıdır. Yıldız ’ın vereceği karar sadece kendini değil Zeynep ’i de etkileyecektir.

10 – Kardeşlerim S03 – B75

ATV

Hayatta karşılaştıkları her şeye ve her makûsluğa karşın birbirlerinden aldıkları dayanakla yollarına devam eden dört kardeşin hikayesi gözler önüne seriliyor. Girdikleri bu hayat gayretinde ne kadar dibi görseler de umutlarından bırakmayan kardeşler sevginin ve içtenliğin eforunu gözler önüne seriyor.

Kaynak

İçeriği Oyla

Yorum yapın