Anasayfa » Genel » “Süper Mario Kardeşler Filmi” Dünya Gişesinde En Başarılı Oyun Uyarlaması Oldu!

“Süper Mario Kardeşler Filmi” Dünya Gişesinde En Başarılı Oyun Uyarlaması Oldu!

“Süper Mario Kardeşler Filmi” (The Super Mario Bros. Movie) gişe rekorları kırmaya devam ediyor!

Video oyunu uyarlaması “Süper Mario Kardeşler Filmi”, küresel gişede 500 milyon doları aştı ve rekorları alt üst etti. Animasyon türündeki macera filmi bugüne kadar ABD ’de 260,3 milyon dolar ve dünyanın geri kalanında 248,4 milyon dolar kazandı. Bu da küreseldeki satışını 508,7 milyon dolara çıkardı. Böylece gişede 2023’ün en çok hasılat yapan filmi oldu ve “Ant-Man ve Wasp: Quantumania”yı geride bıraktı. Daha da önemlisi, bu başarı “Süper Mario Kardeşler Filmi” yapımını tarihin en büyük video oyunu uyarlaması yaptı.

Süper Mario Kardeşler Filmi” Universal, Illumination ve Nintendo tarafından üretildi ve zaten onlarca yıldır üzerinde çalışılıyordu. Gecikmenin bir kısmı, Nintendo’nun 1993 yapımı canlı aksiyon uyarlamasının oldukça başarısız olmasıydı. Bu durum yapımcıları tereddütte bıraktı. Ancak “Çılgın Hırsız” ve “Şarkını Söyle” serilerinin yapımcılığını üstlenen Illumination, bıyıklı tesisatçı ve kardeşi Luigi’nin hakkını vermek için Nintendo ile el ele çalıştı.

Chris Pratt, Charlie Day, Keegan-Michael Key, Anya Taylor-Joy ve Jack Black’in orijinal seslendirme kadrosunda bulunduğu “Süper Mario Kardeşler Filmi”ni Michael Jelenic ve Aaron Horvath yönetti. Yapım, bir animasyon filmi için ekonomik sayılabilecek 100 milyon dolarlık bir bütçe ile hayata geçirildi. Örneğin, Pixar ve Disney animasyon filmleri genellikle bu sayının iki katına mal oluyor.

Diğer önemli dönüm noktalarının yanı sıra, film şu anda dünya çapında gişe açısından 2019’dan bu yana en büyük ikinci animasyon filmi oldu, birinci sırada ise “Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi” yer alıyor. Bu başarı bir “Süper Mario Kardeşler Filmi” devam filmini veya yan yapımını kaçınılmaz hale getirdi diyebiliriz. İleride ünlü tesisatçının hangi maceralarını izleyeceğimizi zaman gösterecek.

“Süper Mario Kardeşler Filmi”nin konusu ne?

Brooklyn ’li tesisatçılar Mario (Chris Pratt) ve erkek kardeşi Luigi (Charlie Day) bir ana su borusunu tamir etmek için yeraltında çalışırken gizemli bir borudan sihirli, Güncel bir dünyaya girerler. Ama kardeşler ayrı düşünce Mario, Luigi ’yi bulmak için epik bir maceraya atalır.
Mario, Mantar Krallığı sakini Toad ’un (Keegan-Michael Key) yardımıyla ve Mantar Krallığı ’nın iradesi güçlü yöneticisi Prenses Peach ’ten (Anya Taylor-Joy) aldığı bazı eğitimlerle kendi gücünü bulur.

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın