Anasayfa » Genel » Sinema Televizyon Sendikası’ndan Film/Dizi Sektörüne Dayanışma Çağrısı

Sinema Televizyon Sendikası’ndan Film/Dizi Sektörüne Dayanışma Çağrısı

Sinema Televizyon Sendikası, dizi/film sektörünü dayanışmaya çağrıyor.

Merkezi Kahramanmaraş olup 10 şehri devirici bir biçimde etkileyen zelzele faciasının ardından Sinema Televizyon Sendikası dayanışma çağrısında bulundu. Sendika, “Film sektöründe etkin olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı ve karavanların, şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama-kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha verimli olacaktır” açıklamasını yaptı.

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde alana gelen zelzelenin ardından, merkezi Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde ikinci bir zelzele daha yaşandı. Ayrıca arkasıcı zelzeleler de bölgeyi negatif biçimde etkilemeye devam etti. On şehirde ciddi imhalarla sonuçlanan zelzelelerde binlerce insan hayatını yitirdi.

Profesyonel kurtarma takımlarının yanı gizeme bir hayli birey ve müessese zelzeleden etkilenenlere destek edebilmek için ihtimallerini seferber etti ve ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

Bu süreçte Sinema Televizyon Sendikası da zelzele bölgelerine destek yollamaları için film/dizi sektörüne çağrıda bulundu ve setlerde kullanılan ekipmanların arama-kurtarma çalışmalarına, depremzedelere fayda sağlayabileceğinin altını çizdi.

Sinema Televizyon Sendikası sosyal medya hesabında, şu açıklamayı paylaştı:

“Dayanışma çağrısı. Film sektöründe etkin olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı ve karavanların şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama – kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha verimli olacaktır. 

Dijital platformların, televizyon kanallarının ve üretimcilerin katkısıyla bu trajedinin aşılmasına destek verebilir. Yukarıyadaki taşıt gereçlerle alakalı dayanışma içinde olmak isteyen müessese/işletme ve bireyler, sendikamız aracılığıyla bölgedeki arama kurtarma takımlarına erişilebilir.”

Kaynak

İçeriği Oyla

Yorum yapın