Anasayfa » Genel » Roberto Firmino Barbosa De Oliveira Kimdir?

Roberto Firmino Barbosa De Oliveira Kimdir?

Roberto Firmino Barbosa De Oliveira Kimdir?Roberto Firmino, İngiltere Premier Ligi ekibi Liverpool ve Brezilya ulusal futbol ekibi için oynayan Brezilyalı futbolcudur. Alagoas’ta doğup geliştiği sırada Roberto, yoksulluk ve kabahat semtli bir bölgede gelişti. Ailesi, oğlunu semtin makûs tesirinden uzak yakalamak için elinden geleni yaptı. Tam bunların arasında, Roberto futbol için bir tutku geliştirdi. Figueirense’in Gençlik Ekibine 17 yaşında katıldı. 2010 senesinde, Alman kulübü Hoffenheim ile beş senelik bir kontrat imza attı ve Haziran 2015’in sonunda Liverpool’a transfer edildi. Asrın başında beynelmilel futbol sahnesinde ortaya çıkan en iyi genç oyunculardan biridir. Bundesliga’da Hoffenheim için oynayan oyuncu, 2013-14’te bir sezonda 16 gol attı.

Roberto Firmino Barbosa De Oliveira Kimdir?Roberto Firmino 2 Ekim 1991’de Marceio, Alagoas’da, çok fukara bir ailede Jose Roberto ve Mariana Cicero çiftinin oğulları olarak dünyaya geldi. Ailesi kabahatli unsurlarla çevrili pis bir kasabada yaşıyordu ve Roberto’yu makûs tesirlerden uzak yakalamak için çok mücadele sarf etmek zorunda kaldılar. Annesi, Roberto’nun kendini yönet edebilecek yaşına gelene kadar konutu terk etmesine izin vermedi.
Babasının su şişeleri satma işi vardı ve Roberto babasıyla çalıştı. Bu aile için tek kazanç kaynağıydı ve bu eksik kazançtan iyi bir yaşam kurmaları çok güçtü. Roberto aile işine alaka göstermedi ve yalnızca futbol oynamak istedi. Altı yaşından beri spora takıldı. Ebeveynlerine yakından göz kulak olmasına karşın, saklıca kaçmanın yollarını buluyordu. Annesine göre, “Roberto, herkesten daha erken uyanır ve dikizlemeksizin sızardı.” Komşuları futbol maharetlerini takdir etmeye başladıktan sonra, Roberto’nun ebeveynleri onun futbol oynamasına izin verdi. Semtteki herkes ona hayran kaldı ve aile, yaşamlarını iyileştirecek birey olması için umutlu oldu.

On üç yaşındayken Clube de Regatas adlı Brezilya’nın gençlik sistemini katıldı ve oradan profesyonel futbolun tüm temel kurallarını bildi. Brezilya ekibi Figueirense için futbol oynamak ismine bir dişçi tarafından keşfedilip kulübe kazandırıldı. Ve bu keşif onun yaşamında Güncel bir safhanın başlangıcı oldu.

Şu anda bir yaratıcı atağa dönüşmüş olsa da, Figueirense ile başladığı zaman, defansif bir orta saha oyuncusu olarak oynadı. Kulübün yerine 2009 senesinde ikinci oyuncuyu yaptı ve ikinci kademe Brezilyalı futbol maçında Ponte Preta’ya kaybetti.
Gelecek sezonda sağlam bir geri dönüş yaptı ve sahada göründüğü 36 oyunda sekiz gol attı. Bu kulübünde A ivedisi seribaşı A. Hoffenheim 1899’a erişmede büyük bir rol oynadı. Almanya‘dan Güncel Avrupa maharetlerine sahip bir ekip Avrupalı genç oyunculardan biriydi ve gözleri Roberto’nun istatistiklerine düştü, bu da onları etkiledi ve kadroya alındı. Aralık 2010’da, Roberto’nun Alman Bundesliga kulübü ile yaptığı yolculuk beş senelik bir kontrat ile başladı. 2011 Ocak transfer penceresi Avrupa futbolcusu sahnesine taşındı ve ekibin idareyicisi Ernst Tanner, ekibine girmiş olan Güncel Brezilyalı becerilere hayran kaldı.

Nisan 2011’de Roberto, Eintracht Frankfurt’a karşı ilk golünü attı ve ilk 11 maçta üç gol atarak daha da sağlam bir tesir yaptı. 2011-12 sezonunun sonunda, sahada daha az zaman geçirmesine karşın Roberto, minik bir uyuşma olan yedi golü bitirdi. Bu, Almanya’daki namında azıcık daha fazla gelişmeye yol açtı.
Güncelden de, dünyanın en çok takip edilen futbol turnuvası olan İngiliz Premier Ligi olan bir kale henüz fethedilmedi. 2013-14 sezonunda Alman Kulübüne katılırken, Bundesliga’da oynadığı 37 maçta 22 gol attı. Performansı, Premier Lig ekiplerinde Roberto’ya karşı büyük bir alaka uyandırdı. Sezonun sonunda Roberto, Sezonun Atılım Oyuncusu mükâfatını kazanarak sona erdi.

Ayrıca Rus Kulübü Lokomotiv Moskova tarafından davet edildi, ancak Roberto Hoffenheim ile kalmaya karar verdi ve kontratı 2014 senesinde üç sene daha uzattı. Ancak kontrat imza atmasına karşın, 2014-15, Alman takımı ile son sezonunu oynadı. Liverpool ve Hoffenheim arasında 29 milyon poundluk bir pazarlık için Copa America’da oynuyordu. Uyuşma 2015’in ortalarında ve o sene temmuz ayında reelleşti. Transferleri Roberto ile 11 numaraya erişti.

Roberto Firmino Barbosa De Oliveira Kimdir?2015-16 sezonunda Liverpool’a ilk defa kendi ekibinin bir zafer çaldığı Stoke City’ye karşı yaptı. Büyük bir ölçü için satın alınmış olmasına karşın, Liverpool teknik direktörü Roberto yalnızca ilk beş reyin için yedek oyuncu olarak kullanmaya karar verdi. Jurgen Klopp alıştırman olarak ona motivasyon olması açısından yedek yakaladım demiştir. Roberto’nun sahadaki performansı tüm temennileri aştı ve Liverpool ekibi için önde gelen golcülerden biri olarak ortaya çıktı. Ocak 2016 için, 5 oyunda 4 golüyle ayın oyuncusu seçildi.

2015-16 sezonunu Liverpool’un en iyi golcüsü olarak Premier League’i 10 golle tamamladı. Performansı bir sonraki sezonda daha iyi oldu, burada 11 gol attı ve ekibinin ligdeki en iyi dört ekipte yer almasında ehemmiyetli bir rol oynadı. 2017-18’de, performansı daha da kuvvetlendi ve ekibi, Premier Lig tarihindeki ilk ekip oldu ve en az üç gol marjı ile dört ardışık lig maçı kazandı. Ekim 2014’te ulusal ekibine oynama hayali Türkiye’ye karşı arkadaşlık maçı için ekibine getirildiğinde ve ikinci arkadaşlık maçında Avusturya‘ya karşı ilk golünü attığı sırada reelleşti.

Roberto Firmino, Haziran 2017’de Larissa Pereira ile evlenmiştir. Çiftin iki kızı vardır. Roberto’nun ailesinin muhtaçlık geçmişi vardır ve adanmışlığı ve gayretliliği sayesinde ailesini parasal kasvetlerinden kurtarmıştır. Bir fitness deliliğine karşın, Roberto alkol alışkanlıklarından dolayı kasvetler yaşamıştır. Aralık 2016’da Liverpool’da ayyaş sürüş yaptığı için hapsedildi ve büyük bir para cezası verdikten sonra kurtulabildi. Liverpool ekip dostları ve kulüp taraftarları arasında oldukça popüler ve sevgiyle “Bobby” olarak adlandırılmakta ve çağrılmaktadır.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın