Oyuncu, yazar ve şarkıcı Pakize Suda, 70 yaşında hayatını kaybetti.
Bir müddettir demans hastalığıyla savaşan oyuncu, yazar ve şarkıcı Pakize Suda, 70 yaşında hayatını yitirdi. Geçen perşembe beynine pıhtı atan Pakize Suda, Fethiye Devlet Hastanesi’nde rehabilitasyon görüyordu.
Suda ’nın yeğeni Dilara Elagözlü “Ne Yazık Ki bu sabah kaybettik. Beynindeki ana damara pıhtı attı geçen perşembe… Felç oldu. Yoğun bakımdaydı. Çok üzgünüz. Cenaze törenini Muğla ’da yapacağız. Tüm hoşlananlarının başı sağolsun” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz aylarda, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sıhhati ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tertip edilen rapor üzerine duruşma, Pakize Suda’ya yeğeni Dilara Elagözlü’nün vasi olarak ceddilmesine karar vermişti.
Elagözlü, mevzuya alakalı olarak şunları söylemişti:
“Teyzemin bu rahatsızlığı 6-7 yıla direniyor. Unutmalarla, eşyalarını kaybetmelerle başladı. Beraber çalıştığı insanlar da bunu fark etti. Kendisi bu rahatsızlığını uzun zaman kabul etmedi. Kendinde olduğu zaman içinde, ‘Siz kendinize bakın’ dedi. Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeyler de bu hastalığı tetikledi. Tiroid haplarını emin bir zaman kullanmadı. Bana bir konuşmamızda ‘Her şeyi unutarak can vermek istiyorum’ dedi. 18 yaşından beri kendi yaşamayı seçim etmiş, kedileriyle mutlu olan bir insan. Asaplı ve kuşkucu yapısı hastalıkla daha da büyüdü. Birkaç yıldır laflarına haysiyet edilemeyecek bir hale geldi. 3 yıl evvel çevresinden bize şikayet geldi, evine gittim. Konutu çok dağınıktı. Derlemek istedim ama izin vermedi. Hekimleri çağırmak istedik ama kabul etmedi. Elimizden geldiği sürece bakmaya çalışıyoruz. Henüz bu hastalığa bir deva yok. İlaçlar yalnızca semptomları yavaşlatıyor. Fiziksel sıhhati iyi ama beyin olarak bu biçimde…”
Pakize Suda kimdir?
Pakize Suda, 23 Nisan 1952 yılında İzmir ’de doğdu. Girit orijinli Suda, İzmir Kız Lisesi ’ni tamamladı ve 1969’da 17 yaşındayken katıldığı bir müsabakada Ege hoşu seçildi. Sonrsında ise şarkıcılık kariyeri başladı ve onu oyunculuk takip etti. Suda, özellikle 1978 Dünya Kupası yarıyılımda “Biz Bayanlar” adlı şarkısı ile büyük popülerlik kazandı. 2000li senelerin başında “Hayat Bilgisi” ve “Deli Dersane” gibi üretimlerde rol aldı. “Ağız Tadıyla Sevişemedik” ve “Yenmiş Yutulmuş Laflar” isminde iki kitabı bulunan Suda, pek çok televizyon programının da sunuculuğunu üstlendi.