Anasayfa » Genel » “Oppenheimer” Filminin Çekimleri İki Aydan Az Sürdü!

“Oppenheimer” Filminin Çekimleri İki Aydan Az Sürdü!

“Oppenheimer” filminin başrol oyuncusu Cillian Murphy, filmin 57 günde çekildiğini açıkladı!

Cillian Murphy, Güncel bir görüşmesinde, “Oppenheimer” filminin oldukça yorucu bir takvim içinde çekildiğini söyledi. Murphy, “Filmi fantastik süratli çektik; 57 günde muvaffak olduk Bu sürat çılgıncaydı.” ifadelerini kullandı

Filmin rejisörü Christopher Nolan ’ın kariyerine baktığımızda reelinde bu çok afallatıcı bir zaman aralığı değil. Rejisörün İkinci Dünya Savaşı filmi “Dunkirk” 68 gün ve devasa ajan filmi “Tenet” 96 gün çekildi. Filmin başrolü olan ve Julius Robert Oppenheimer ’a hayat veren Murphy, “Oppenheimer” sahnelerinin çoğunda natürel olarak merkezde yer alıyor. Bu da kısa çekim programını oyuncu için daha da yoğun hale getiriyor.

Murphy, 20 seneyi aşkın bir zamandır Nolan’la çalışmakla alakalı olarak ise “Setler çok büyük ama bağımsız bir filmdeymiş gibi sezdiriyor. Yalnızca Chris ve kameraman var – çok büyük bir set olmadığı sürece her zaman bir kamera – ve patlama ve bu kadar. Video köyü yok, monitör yok, hiçbir şey yok. O çok analog bir film üretimcisi” dedi.

“Oppenheimer” filminin mevzusu ne?

Film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer’ın Cillian Murphy öyküsünü ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi’nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty Emily Blunt, bu kararın hem kendi hayatlarında hem de tam dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir tesire sahip olacağını hipotez dahi edemezdi.

Oppenheimer” filminde Julius Robert Oppenheimer’ı canlandıran Cillian Murphy’ye Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett ve Kenneth Branagh gibi yıldız adlar eşlik ediyor.

“Oppenheimer” filmi ne zaman vizyona girecek?

Senenin en beklenen filmlerinden olan “Oppenheimer” 21 Temmuz Cuma günü vizyona girecek.

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın