Anasayfa » Genel » Onursal Adıgüzel

Onursal Adıgüzel

Onursal Adıgüzel Biyografisi

Onursal Adıgüzel, 1985 senesinde Malatya‘da doğmuştur. Üniversite lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Sanayi Mühendisliği bvefatında bitirdi. Hali Hazırda Boğaziçi Üniversitesi Sanayi Mühendisliği bvefatında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Onursal Adıgüzel, muhtelif özel sektör şirketlerinde Sanayi Mühendisi ve idareyici olarak vazife yaptı. Eylül 2010 ile Ocak 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet Ulus Partisi Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu abonesi olarak vazife yapan Adıgüzel, Cumhuriyet Ulus Partisi Gençlik Kolları Teşkilat ve Teşkilatlanmadan Mesul Genel Başkan Dayanakçılığı vazifesinde bulundu. 2009 seneyi yerel tercihlerinde İstanbul ’da faal rol aldı.

2012 senesinde hakikatleştirilen Cumhuriyet Ulus Partisi 34. Banal Kurultay’da, 18. İnanılmaz Kurultay’da ve 36. Banal Kurultay’da Parti Meclisi azalığına seçildi.

2015 senesinde parti tarihinde dönüm noktası kaliteyi taşıyan Cumhuriyet Ulus Partisi ön tercihlerinde parti abonelerinin reyleriyle İstanbul 1. Bölgeden milletvekili adaylığına seçildi. 2015 tercihlerinde, Cumhuriyet Ulus Partisi ’nin en genç milletvekili olarak 30 yaşında Meclise girdi.

25, 26 ve 27. Yarıyılda CHP İstanbul milletvekili seçilen Onursal Adıgüzel, Şubat 2018’den itibaren Cumhuriyet Ulus Partisi Balaka ve Bağlantı Teknolojilerinden Mesul Genel Başkan Dayanakçılığı vazifesini yürüttü. 26. kanunuma yarıyılında TBMM AB Geçim Kurulu, Türkiye-AB Karma Meclis Kurulu, Etraf Kurulu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri Analiz ve İzleme Kurulu azalığı yaptı.

Bu yarıyılda, genç bir meclis abonesi olarak gençlerin meselelerinden sığınmacılara, çocuk emekçiliğinden cezaevindeki çocuklara, insan hakkı ihlallerinden TürkiyeAB ilişkilerine uzanan geniş bir alanda çalışmalar yürüttü. Özellikle dezavantajlı gruplara müteveccih yaptığı çalışmalar, milli ve beynelmilel medyada yankı uyandırdı. Haziran 2018 tercihlerinde yine milletvekili seçilen Adıgüzel, 27. Kanunuma yarıyılında TBMM bünyesinde oluşturulan Dijital Mecralar Kurulu azalığına seçildi.

Onursal Adıgüzel, iyi seviyede İngilizce bilmektedir.

Onursal Adıgüzel, Sosyolog Elif Duygu Adıgüzel ile konutludur ve bir kız çocuk babasıdır.

Onursal Adıgüzel, Modern Hayatı Destekleme Derneği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve Fenerbahçe Spor Kulübü abonesidir.

2018 senesinde Cumhuriyet Ulus Partisi Balaka ve Bağlantı Teknolojilerinden Mesul Genel Başkan Dayanakçılığı misyonuna getirildi. Parti tarihinde uzun seneler sonra üst seviyede vazife alan ilk genç politikacı oldu. Partisinin sandık güvenliği çalışmalarında faal vazife aldı. Politik partilerle, sivil toplum işbirliğinin geliştirilmesi ismine muhtelif organizasyonların yürütücülüğünü üstlendi.

Şubat 2018’den itibaren Cumhuriyet Ulus Partisi Balaka ve Bağlantı Teknolojilerinden Mesul Genel Başkan Dayanakçılığı vazifesini yapan Onursal Adıgüzel, 15 Mayıs 2023 tarihinde bu görevini ufaladı.

Onursal Adıgüzel, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili tercihlerinde CHP tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmediğinden tercihlere giremedi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın