Anasayfa » Genel » Netflix Şifre Paylaşımını Engelleyecek Planını Açıkladı!

Netflix Şifre Paylaşımını Engelleyecek Planını Açıkladı!

Netflix ’in parola paylaşımını yasaklamak ismine nasıl bir temkin alacağı bir müddettir merak mevzusuydu. Mevzuyla alakalı olarak platformdan ilk açıklama geldi.

Netflix, dijital yayın platformları arasındaki rekabet civarında hasar etmemek için bir müddettir Güncel temkinler üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de parola paylaşımını yasaklamak. Kullanıcıların çoğunun parola paylaşımı sayesinde üyelik almadığını fark eden Netflix, kullanıcıları fertsel üyelik almaya itmeyi hedefliyor.

Aynı modeme bağlı makineler üzerinden parola paylaşımı muhtemel olacak

Güncel uygulama ile artık parola paylaşımı devam etse de kullanıcılar aynı modeme bağlı olmak vaziyetinde. Hesabı kullanan makineler, hesap sahibinin evindeki modeme 31 gün içinde en az bir defa bağlanmak vaziyetinde. Aksi halde bloke edilecekler. Netflix böylece parola paylaşımını aynı ev içerisinde sınırlamak istiyor.

Parola paylaşımı kısıtlaması ne zaman başlayacak?

Mart ayında Amerika ’daki kullanıcılarda bu uygulamayı başlatmayı tasarlayan Natflix ’in aynı anda tüm dünyada da başlatıp başlatmayacağı şimdilik net değil.

Parola paylaşanlar ne yapacak?

Bu kısıtlama uygulaması ile bir de parola paylaşanlar için ek fiyat uygulaması gelmesi muhtemel. Böyle bir gidişatta toplam üyelik fiyatına ek bir ödeme ile aynı ev dışında da parola paylaşımının sürmesi bekleniyor. Fakat bu mevzuyla alakalı Netflix ’deri resmi bir açıklama gelmedi. 

Ayrıca Netflix ’in daha uygun maliyetli reklamlı üyelik tipinin de fertsel hesap açmak mevzusunda kullanıcıları motive etmesi umuluyor.

Kaynak

5/5 - (2 Oy)

Yorum yapın