Anasayfa » Genel » Necip İlker Karaoğlan

Necip İlker Karaoğlan

Necip İlker Karaoğlan Biyografisi

Necip İlker Karaoğlan, yazar, avukat ve tahkim hakemi olarak tanınmaktadır.

Necip İlker Karaoğlan, 15 Şubat 1980 tarihinde Hatay ’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans eğitiminin ardından Ankara ’da stajını bitirerek avukatlığa başladı.

Uluslararası Tahkim alanındaki çalışmaları başta olmak üzere, özel hukuk alanında birçok yazı yayınladı. Beynelmilel hukuk alanında çalışmaları bulunan Necip İlker Karaoğlan Cambridge International Law Journal ’da yazıları bulunmaktadır.

Harvard Üniversitesi ’nde yüksek lisans seviyesinde eğitim ve derece alarak Kamu Hukuku alanında uzmanlık derecesine sahiptir.

İspanya Hukuku ’nun tanıtılması emeliyle Hürhaber sitesinin sayfasında yazılar yayımladı. Karşılaştırmalı hukuk alanında da çalışmalar yaparak, İtalya Tüzüğü ile İspanya Tüzüğü Türkçe versiyonlarını kitap çalışması yayımladı.

Uluslararası Tahkim Yargıtay Kararları, Türk Duruşmalarının Uluslararası Yetkisi Yargıtay Kararları kitaplarını yayımladıktan sonra Yargıtay 10. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Resul Aslanköylü ile iki ciltlik ‘ ’5510 rakamlı Sosyal Sigortalar Yasayı ve Genel Sağlık Sigortası Şerhi ’ ’ni yayımladı.

Vancouver Denizcilik Hakemleri Birliği ’nde bireysel sponsor olarak bulunmuş olan Necip İlker Karaoğlan, Association for International Arbitration, Maldivler Beynelmilel Tahkim Merkezi ’de tahkim hakemi olarak ve aynı zamanda İtalyan Büyükelçiliği nezdindeki İtalyan Kültür Merkezi ’nin idare heyeti abonesi ve avukatı olarak çalışmaktadır

Kitapları :
2023 – 5510 Rakamlı Sosyal Sigortalar & Genel Sağlık Sigortası Yasayı Şerhi
2021 – İtalya Cumhuriyeti Tüzüğü
2021 – Türk Duruşmalarının Uluslararası Yetkisi – Yargıtay Kararları
2020 – İspanya Tüzüğü
2026 – Uluslararası Tahkim

İçeriği Oyla

Yorum yapın