Anasayfa » Genel » MySQL Nedir?

MySQL Nedir?

MySQL, günümüzde rakamsız sistem tarafından kullanılan bir bilgi tabanı idare oturumudur. MySQL sistemi, hem uzun senelerdir var olmasından hem de sunduğu özellikler sayesinde pek çok sistemde kullanılmaktadır. MySQL sistemi hakkında araştırma yapan fertler, bu sistemin 1995 senesinden beri yaşamımızda olduğunu ve Windows işletim sistemine sahip aygıtlarda fiyatsız olarak mevcut olduğunu öğrenmelidir.

MySQL, bilgi tabanı ile etkileşim halinde olmak iççin kullanılmaktadır. MySQL, RDBMS İlişkisel bilgi tabanı idare sistemi oluşturmayı ve yaradılışı idaremeyi sağlamaktadır. MySQL sistemini en cazip hale getiren unsur ise, bu sistemin sarih kaynaklı olmasıdır. MySQL ’in sarih kaynaklı olması, isteyen fertlerin bu sistemi kullanabileceği ve eklemeler yapabileceği anlamına gelmektedir.

MySQL Nedir, Ne İşe Fayda?

Hemen hemen her sistemde karşılaşılan MySQL, bilgi tabanı araştırması yapan fertlerin de sıkça gördüğü sistemlerden bir tanesidir. MySQL nedir, ne işe fayda sualsin yönlendiren yurttaşlar, MySQL sisteminin bilgi tabanı oluşturma ve idareme emellerine hizmet edebilme için oluşturulduğunu öğrenmelidir. MySQL sistemlerinin işlevleri hakkında bilgi almak için alttaki listeyi araştırabilirsiniz.

MySQL, bilgi tabanı sistemlerine lüzum dinlenmesi halinde her alanda kullanıma uygundur. Kullanımı fiyatsız olduğu için her fert tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. MySQL bilgi sistemi oluşturmak ve oluşturulan bilgileri idaremek için idealdir.

Bu ve bunun gibi pek çok bilgi tabanı işlevi yapabilmek için MySQL indir operasyonu yapabilirsiniz. Windows işletim sistemine sahip olan aygıtların büyük bir kısmında hâlihazırda var olan MySQL, öbür işletim sistemlerinde lisans edinerek kolayca kullanılabilmektedir.

MySQL Nedir?

MySQL Kullanmanın Bereketleri Nelerdir?

İlk sarih kaynaklı bilgi tabanı olma unvanına sahip olan MySQL kullanmanın pek çok pozitif getirisi bulunmaktadır. MySQL kullanarak bilgi tabanı operasyonları oldukça süratli ve emin bir biçimde bitirilebilmektedir. MySQL sistemi kullanan fertler, alttaki pozitif getirilerden yararlanabilmektedir.

MySQL sisteminin yazılımı çok kolay bir biçimde indirilebilmekte ve kolay bir montaj evresinden sonra dolaysız olarak kullanılabilmektedir. MySQL 1995 senesinde kullanmaya başlanmış olsa da, pek çok aktüel platforma uygunluk göstermektedir. Windows başta olmak üzere Unix ve Linux gibi sistemlerde kullanılabilmektedir. MySQL, değişik hafızalar ile yükleme süratinin çoğaldırılmasını sağlamaktadır. MySQL, temel işlevlere sahiptir, ancak bilgi tabanı lüzumlarını bereketli bir biçimde karşılamaktadır. Windows işletim sistemi kullanıcıları, fiyatsız olarak MySQL kullanabilmektedir. Gelişmiş özellikler ile MySQL kullanmak isteyen fertler, düşük fiyatlar karşılığında değişik koliler edinebilmektedir. MySQL düşük hafıza kullandığı için bilgisayarınızda rastgele bir meseleye neden olmamaktadır. Oluşturduğunuz bilgiler sadece siz ve sizin izin ettiğiniz kullanıcılar tarafından görülebilmektedir. Bu sayede bilgi güvenliği sağlanmaktadır. MySQL ile bilgiler istenilen zaman, istenilen oranda ölçeklendirilebilmektedir.

Yukarıyada da rahatça görülebildiği üzere MySQL kullanmanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Şayet Windows işletim sistemine sahip bir aygıtınız yoksa MySQL lisans satın alma operasyonu yapabilir ve kolayca montaj yaparak bilgi tabanı sisteminden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

MySQL Nasıl İndirilir?

MySQL kullanmaya başlayabilmek için MySQL indir operasyonu yapmanız gerekebilir. Bu noktada MySQL indirebilmek için seçim edebileceğiniz rakamsız platform bulunmaktadır. Ancak daha bereketli ve meselesiz bir bilgi tabanı kullanımı sağlamak için MySQL sisteminin resmi web sitesi üzerinden indirme operasyonu yapmanız nasihat edilmektedir. https://www.mysql.com/downloads/ linki üzerinden MySQL resmi internet sayfasını ulaşabilir ve indirme alternatiflerini görüntüleyebilirsiniz.

Download” butonuna bastıktan sonra yazılım makinenize indirilecektir. Daha sonrasında ise montaj düzeylerini bitirerek MySQL ulaşımı sağlayabilir ve bilgi tabanı idare sistemi lüzumunuzu giderebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın