Anasayfa » Genel » Mimarlık Sayısal Mı Eşit Ağırlık Mı? (Gerçek Cevap)

Mimarlık Sayısal Mı Eşit Ağırlık Mı? (Gerçek Cevap)

Ziyaretçilerimiz bizlere mimarlık sayısal mı? Yoksa eşit ağırlık mı? Şeklinde çok fazla soru sormaktaydı. Bu içeriğimizle birlikte değerli ziyaretçilerimize mimarlık sayısal mı, sözel mi bu sorunun cevabını detaylı bir şekilde vermiş olacağız. Bununla birlikte iç mimarlık sayısal mı, iç mimarlık eşit ağırlık mı, iç mimarlık tm mi şeklinde sorulara da farklı yanıtlarımızı vermiş olacağız.

Günümüzün en çok tercih edilen mesleklerinden bir tanesi olan mimarlık, ülkemizin en çok değer verilmesi gereken önemli meslekleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Artan nüfus ve artan inşaatlarla birlikte ev yapımı, tasarım ve diğer her bir inşaat sektörünü ilgilendiren olayların sonunda mimarlık mesleğine denk geliyoruz. Peki, mimarlık sayısal mı sözel mi? Yoksa iç mimarlık tm mi? İşte sizlere cevapları…

İç Mimarlık Sayısal Mı?

İç mimarlık bölümünde okumak isteyen öğrenci eşit ağırlığa yönlendirilmelidir. Zira iç mimarlık mesleği eşit ağırlık bölümünde yer alan bir derstir. Mimarlığın bir alt sınıfı olan iç mimarlık mesleği eşit ağırlık puan türünden alım yapacaktır.

İç Mimarlık Eşit Ağırlık Mı?

Evet, iç mimarlık eşit ağırlıktır. Sözel puan ile alım yapmaz. Fakat bazı üniversiteler iç mimarlık için sayısal puana göre alım yapar. Bazılarıysa eşit ağırlık puanına dikkat ederek alım yapmaktadır.

Mimarlık Sayısal Mı Yoksa Eşit Ağırlık Mı?

Mimarlık Sayısal Mı Yoksa Eşit Ağırlık Mı?

Mimarlık, iç mimarlıktan tamamen ayrı bir meslektir. İç mimarlık, mimarlık mesleğinin alt dalı olurken mimarlık mühendislik bölümüne girmektedir. Ciddi bir uzmanlık ister ve hataya asla bu meslekte yer yoktur.

Mimarlık eşit ağırlık değildir. Sayısal puanı baz alarak üniversiteler öğrenci kabul eder. Yani mimarlık mesleğini okumak istiyorsanız sayısal puanınıza dikkat etmelisiniz. Eşit ağırlıkla bu bölümün hiçbir alakası yoktur.

İç Mimarlık TM Mi?

İç mimarlık eşit ağırlık yani TM bölümüne girmektedir fakat bazı üniversiteler, iç mimarlık bölümü için sayısal puan üzerinden alım yapmaktadır. Mimarlık gibi bir hedefiniz varsa direkt olarak sayısal puana yönelmeniz en Gerçeksu olacaktır. İç mimarlık her ne kadar tasarıma odaklı bir meslek olsa da sayısal puan bu meslekte daha fazla öndedir.

Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.

İçeriği Oyla

Yorum yapın