Anasayfa » Genel » “MEGAN” Bu Cuma Sinemalarda!

“MEGAN” Bu Cuma Sinemalarda!

O, bir oyuncaktan daha aşırısı. Ailenin bir parçası. “MEGAN” 13 Ocak Cuma günü vizyonda!

Fobinin üretken zekâlardan, “Testere”, “Ruhlar Bölgesi” ve “Fobi Seansı” serilerinin arttaki üretimci James Wan ’dan ve “Cadılar Bayramı”, “Siyah Telefon” ve “Görünmez Adam” filmlerinin üretimcisi Blumhouse ’dan korkunun Güncel bir suratı geliyor.

“MEGAN” filminin mevzusu

MEGAN, bir suni zeka mucizesi, bir çocuğun en iyi arkadaşı ve bir ebeveynin en büyük bağlaşığı olmak üzere programlanmış hakikat gibi bir oyuncak bebektir. Oyuncak firmasının zeki robotikçisi Gemma Kapan ’daki Allison Williams tarafından planlanan MEGAN, bağlandığı çocuğun arkadaşı, hocayı, reyin dostu, gözeticisi olurken dinleyebilir, izleyebilir ve bilebilir.

Gemma bir anda 8 yaşındaki öksüz kalan yeğeni Cady ’nin Violet McGraw, The Haunting of Hill House bakımını üstlendiğinde ebeveyn olmak için hazırlıksız ve güvensizdir. Gemma, işinin yoğun baskısı altında iki meseleyi birden çözme mücadelesiyle MEGAN prototipini Cady ile eşleştirmeye karar verir. Bu us almaz neticeler doğuracak bir karar olacaktır.

Megan ve Cady devrilmez bir bağ kurarken, Gemma ’nın Cady ’nin iyileşmesi için buluş ettiği şeyin büyük bir süratle bilmesi ve MEGAN ’ın Cady ’ye karşı var olmayan “tehditler” idrak etmesi onu giderek daha fazla korkuya düşürür.  

İmalciliğini Jason Blum ve James Wan ’ın yaptığı, MEGAN ’ın rejisörü mükâfatlı üretimci Gerard Johnstone Housebound, senaryo yazarı Akela Cooper Habis, The Nun 2, uyarlanan hikâGünceln yazarları Akela Cooper ve James Wan. Filmin yönetimsel imalcileri Allison Williams, Mark Katchur, Ryan Turek, Michael Clear, Judson Scott, Adam Hendricks ve Greg Gilreath.

Filmde ayrıca Ronny Chieng Shang-Chi ve On Ulusa Efsanesi Gema ’nın MEGAN ile parasal kaynak sağlayan oyuncak işletmesindeki CEO ’su David rolünde, Brian Jordan Alvarez Will & Grace ve Jen Van Epps Cowboy Bebop MEGAN ’ın yapılmasına dayanak edecek olan Gemma ’nın mühendis dostları Cole ve Tess rolünde. Stephane Garneau-Monten Straight Forward David ’in dalkavuk asistanı Kurt rolünde,

Lori Dungey Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği, genişletilmiş versiyon Gemma ’nın pek arkadaş canlısı olmayan komşusu Cella rolünde.

MEGAN ’ı yaratan sanatçılar arasında görüntü rejisörü Simon Raby Ölümcül Makineler, imal tasarımcı Kim Sinclair Yüksekokul® mükâfatlı Avatar ’ın sorgulayıcı sanat rejisörü, editor Jeff McEvoy Reyin, kostüm tasarımcı Daniel Cruden kostüm tasarımcı dayanakçısı, Avatar: Suyun Yolu ve bestekar Anthony Willis Hünerli Genç Kadın bulunuyor. Filmin oyuncu tercihi Terri Taylor, CSA Kapan ve Sarah Domeier Lindo CSA Crazy Rich Asians.

Universal Pictures ve Blumhouse, Divide/Conquer iş birliğiyle bir Atomic Monster üretimini sunar.

“MEGAN” filminin ortaya çıkış öyküsü

Katil Bebekler ve Suni Zihin Korkuları

Birkaç sene evvel MEGAN ’ın yönetimsel imalcileri Michael Clear ve Judson Scott, üretimci James Wan ve meslektaşı Rob Hackett ile beraber Atomic Monster ’ın bürosunda şakalaşıyormuş. James Wan şunları söylüyor; “Hepimiz film bağımlısıyız ve yeterince katil bebek filmleri yapmadığımızdan bahsediyorduk. Ben de “Çok gülünç. O cins filmler yaptığıma dair bir likeni var. İlginç ama benim oyuncak bebeklerim kimseyi öldürmez. Doğa üstü bir varlığın kanalıdırlar veya içlerinde şeytanca bir efor yaşar. Mesela Testere Jigsaw Efsanesi ’nde konuşan bir kukla var.”

Sohbet ilerledikçe bir fikre varmışlar; Wan şöyle diyor; “Annabelle ’in Terminatör ’le buluştuğu bir katil bebek filmi yapsak güzel olmaz mı? Doğa üstü bir film yerine “ters giden teknoloji” versiyonu olmasının harika olacağını düşündük.”

Bu öncülü yaşama geçirecek ideal senaryo yazarı için de Marvel ’ın Luke Cage ’inden American Horror Story ve Star Trek: Strange New World ’e kadar tüm kısımların yazarı öykücü Akela Cooper ’a gitmişler. Wan, öykü için güçlü bir kadın bakış açısına lüzumu olduğunu öğreniyormuş ve Cooper da bu iş için yanılgısızmış. Wan şunları söylüyor; “Annabelle ’den kızlar tarafından ne kadar hoşlanıldığını bilmiş. Fobi izleyicisinin bu kısmının bizim için çok ehemmiyetli olduğunu öğreniyorduk. O surattan MEGAN ’da kadınsı bir enerjiye ve bakış açısına lüzumumuz olduğunu öğreniyorduk. Akela çok zeki, akıllı ve yapılandırma mevzusunda çok iyi. Yapmak istediğim filmi çok iyi öğreniyordu. Başkalarının absürt ya da mübalağalı olarak gördüğü şeyleri yapmaktan korkmuyor. Son yarıyıl fobi filmlerinden ayrışmak için azıcık daha mübalağalı konseptlere yönelmek gerektiğini kavrıyor.”

MEGAN, Cooper ’ın Wan ’in Atomic Monster ’ı için yazdığı ilk senaryosu olacaktı ama ardından Wan için 2021 ’in Habis ’ini ve gelecek senenin Nun 2 filmini yazacaktı. Atomic Monster ’la ilk buluşma unutulmazmış. Cooper şunları söylüyor; “Hepimiz fobi hayranıydık. ‘Bu fikri sınamak ister misiniz, dediler ve benim yaklaşımımdan hoşlandılar. Bu da bana kapıyı açtı ve bizi bu bereketli ilişkiye götürdü.” Fobi yazarı olan siyah tenli bir kadın olarak Cooper, ayrıca kendi kapılarını da açıyor. “Birkaç sene evvel Austin Film Şenliği ’nde fobi oturumundaydım. Ön sırada oturan birkaç siyah tenli kadın vardı. Ben Habis ile Nun 2 ’nin yazarı olarak tanıtılmıştım. Daha sonra yanıma gelip ‘Siyah Tenli kadınların fobi yazabileceğini öğrenmiyorduk. ’ Dediler. Ben de ‘Biz her şeyi yazabiliriz. ’ Dedim. 

Cooper, filmin öncülünü inşa etmeye başladığında MEGAN için kendi fobilerine de dokunmuş. Kariyer sahibi bir kadın olan Gemma, Güncel öksüz kalan yeğeninin bakımı için hazırlıksız tutulur. Şunları söylüyor; “Yeğenlerime bakıcılık yapardım ve bir anda ufak bir çocuğun bakımını üstenmek zorunda kalırsam diye ne kadar korktuğumu fark ettim. Kahramanımız Gemma ’yı erişkinliğe sert geçişi vermek için zorlamamız gerekiyordu. İçine itildiği bu rolle nasıl başa çıkacağını öğrenmiyor. O surattan kariyerini de işin içine katıyor. O da MEGAN. Gemma ’nın teminatı “Şimdi yeğenime Gerçekten bakmak zorunda kalmadan bakabilirim. Ben çocukluk travmasıyla nasıl başa çıkacağımı öğrenmiyorum ama bu robot yapabilir.”

Cooper, Gemma ’nın yalnızca vasilik mesullüklerinden kaçtığını değil aynı zamanda yeğeni Cady ’nin yanında duygusal olarak yer alacak bir erişkin olmayı yalanlayarak daha büyük bir aslını da vurguluyor.

Copper şöyle anlatıyor; “Gemma ’ya yeğeninin bu robotla bir bağ kuracağını ve bunun iyi olmayacağını söyleyen bir terapist var. Gemma ’nın Cady için bütün mesullüğü almak için olabilecek en rahatsız edici noktada olmasını sağlamamız gerekiyordu.”

Gemma ’nın kabahatlilik duygusu daha sonra MEGAN ’ın en vahim eylemlerinin Gemma ’nın yarattığı bir programlama kararından kaynakladığını fark ettiğini çoğalacaktır. Şunları söylüyor; “Bu James ’in isteğiydi. Bu Gemma için işleri daha da makûslaştırıyor ve üzücü yapıyor zira MEGAN ’a ne pahasına olursa olsun Cady ’yi gözetmesini söylüyor ve oyuncak bunu ciddiye alıyor.”

Film, daha geniş bir kültürel seviyede yaşamımızı idaremesi için teknolojiye giderek daha çok bağımlı oluşumuzu ve hakimiyetten çıkmaya başlarsa potansiyel bir tehdit oluşturacağını ele alıyor. Wan şunları söylüyor; “Bilim ve Suni Zihin kısmıyla oynamak muhteşemdi zira günümüz dünyasıyla alakalılar. Yaptığımız her şeyde teknolojiye çok güveniyoruz. Bu makinelerin dönüp bize saldırması vahim olurdu. MEGAN ’da tutmak istediğimiz bu.”

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın