Anasayfa » Genel » Matic Coin nedir? Polygon nasıl kullanılır?

Matic Coin nedir? Polygon nasıl kullanılır?

Matic coin, sadece ödeme operasyonları için değil, aynı zamanda genelleştirilmiş zincir dışı uslu kontratlar için süratli, kolay ve tehlikesiz zincir dışı harekâtlar sağlayan bir tabaka-2 ölçeklendirme platformudur. Peki, Matic Coin nedir? Ayrıntılar haberimizde… 

Matic Coin nedir? Polygon nasıl kullanılır?

MATIC COIN NEDİR? 

Matic Coin olarak da öğrenilen Polygon evvelden Matic Network, Ethereum ölçeklendirme ve altyapı geliştirme için ilk iyi yapılandırılmış, kullanımı kolay platformdur. Temel bileşeni, çoklu uygulama cinsleri oluşturmayı destekleyen modüler, elastik bir çerçeve olan Polygon SDK’dır.

Polygon kullanarak, Optimistic Rollup zincirleri, ZK Rollup zincirleri, bağımsız zincirler veya geliştirici tarafından lüzum dinlenen öbür rastgele bir alt yapı oluşturulabilir.

Polygon, Ethereum’u tesirli bir biçimde bütün teşekküllü bir çok zincirli sisteme aka Blok Zincirlerinin İnterneti dönüştürür. Bu çok zincirli sistem, Ethereum’un güvenliği, canlı ekosistemi ve sarihliğinin avantajlarıyla Polkadot, Cosmos, Avalanche vb. $MATIC tokeni var olmaya devam edecek ve sistemi güvence altına alarak ve yönetişimi sağlayarak giderek daha ehemmiyetli bir rol oynayacak.

İçeriği Oyla

Yorum yapın