Anasayfa » Genel » Maggie Gyllenhaal, Netflix İçin “The Bride of Frankenstein” Uyarlaması Yönetecek!

Maggie Gyllenhaal, Netflix İçin “The Bride of Frankenstein” Uyarlaması Yönetecek!

Maggie Gyllenhaal, Netflix için “The Bride” ismindeki “The Bride of Frankenstein” uyarlamasını idareyecek!

Maggie Gyllenhaal, banal fobi filmi “The Bride of Frankenstein” uyarlamasını idareyecek. Netflix için çekilecek filmin başrollerinde Christian Bale ve Peter Sarsgaard yer alacak.

“The Bride” ismindeki film, banal 1935 tarihli James White filmi “The Bride of Frankenstein”ın yine çevrimi olacak.

World of Asıl sitesine göre, Christian Bale ve Peter Sarsgaard filmde yer almak için uyuşmaya vardı. Gelini kimin oynayacağına dair ise şimdilik bir bilgi yok. Kişilik, 1930’larda Elsa Lanchester tarafından canlandırılmış ve yarıyılın ikonlarından biri haline gelmişti.

1935 imali film, selefi olan 1931 imali “Frankenstein” filmindeki hadiselerinden hemen sonrasını ele alıyor ve Mary Shelley’nin orijinal şaheserinin bir alt tasarısına odaklanıyor. Filmde Henry Frankenstein, Canavarı için bir eş bulmaya koyulur ama işler… ters gider.

Maggie Gyllenhaal, “The Lost Daughter” filmiyle rejisör olarak da kendini ispatladı. Film, Venedik Film Festivali’nde gösterildi, üç Oscar adaylığı kazanıp uyarlama senaryo dalında mükâfatı kucakladı. 

Enteresan bir biçimde, Netflix’in başka bir Frankenstein projesi daha var. Andrew Garfield ve Oscar Isaac ’ın yer alacağı, Guillermo Del Toro’nun rejisör koltuğunda oturacağı bir üretim. Ancak bu noktada iki proje kayıtsız görünüyor.

Kaynak: Why Now

İçeriği Oyla

Yorum yapın