Anasayfa » Genel » Kültür ve Turizm Bakanlığı “Kurak Günler”e Verdiği Finansal Desteği Geri İstedi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı “Kurak Günler”e Verdiği Finansal Desteği Geri İstedi!

Emin Alper, Kültür ve Turizm Bakanlığı ’nın, “Kurak Günler”e verdiği finansal takviyeyi faiziyle birlikte geri istediğini duyurdu. 

Prömiyerini Cannes Film Festivali ’nde yapan, “Kurak Günler” yarın, 9 Aralık Cuma vizyona giriyor. Vizyon evveli ise rejisör Emin Alper, yaşanılan beklenmedik bir büyümeyi imalci Ender Öperli ile beraber hazırladığı bir kamuoyu bülteni ile paylaştı. Açıklamaya göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Kurak Günler”e verdiği finansal takviyeyi faiziyle birlikte geri istedi. Gösterilen bahane ise 2018 seneyi Kasım ayında müracaat yapılan krokinin, film geliştirme evresinde uğradığı farklılıkların uygun bulunmaması. 

Paylaşılan kamuoyu bülteninde kamu fonlarının destek verdikleri filmlerin senaryo farklılıklarını sorgulayamayacağının altı çizildi ve “Kurak Günler” filminin 2023 senesinde üç büyük beynelmilel şenlikte ülkemizi temsil etme galibiyeti gösteren tek uzun metraj film olduğu andırdırıldı. 

Alper ve Öperli, seyircileri “Kurak Günler”i sinemada yalnız bırakmayaya, desteklerini hisstirmeye davet etti. Kamuoyu bülteninin bütün metnini altta bulabilirsiniz. 

Alper ’in senaryosunu kaleme alıp rejisör koltuğuna oturduğu “Kurak Günler” prömiyerini Cannes Film Festivali ’nde yaptıktan sonra pek çok şenlikte yer aldı ve toplamda 18 ödül kazandı.

Kurak Günler” filminin başrollerini son zamanların yükselişte olan oyuncularından Selahattin Paşalı ve Ekin Koç üstleniyor. İkiliye eşlik eden adlar arasında ise Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Güncelnci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Akdikeni ve Eylül Ersöz var.

“Kurak Günler” filminin mevzusu

Genç bir başsavcı olan Emre Selahattin Paşalı, ufak Balkaya kasabasına Güncel soyulur. Kendini büyük bir ciddiyetle işine verir ve başta belediye başkanı Selim olmak üzere şehrin ileri gelenleri onu büyük bir hürmetle karşılar. Ancak bu sıcak karşılamaya karşın, ilk andan itibaren bir ekip tuhaf ve gergin etkileşimler yaşar. Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat Ekin Koç ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeler gün geçtikçe çoğalır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın