Anasayfa » Genel » Kriptoda hareketli saatler! 24 saat içinde 3 milyar dolar çekti

Kriptoda hareketli saatler! 24 saat içinde 3 milyar dolar çekti

Senenin ikinci yarısında arka arkaya gelen haberlerle rekor düşüşlerin ardından  kripto parada dalgalı süreç devam ediyor. FTX’in çöküşünün ardından piyasanın sanki ‘büyük abiyi’ gibi davranan Binance’tan, geçtiğimiz hafta yalnızca 24 saat içinde takribî 1.14 milyar dolarlık varlık çekildi.

KRİPTO PARA PİYASASINDAN BÜYÜK ÇIKIŞLAR YAPILIYOR

Söz mevzusu ilan Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yapılırken; blockchain analitik işletmesi Nansen’den yapılan açıklamada, 3 milyar Dolar bedelinde kripto para çıkışı yaşandığı ifade edildi.

BİNANCE CEO’SU ZHAO: BU STRES TESTİNİ GEÇTİK

Binance CEO’su Changpeng Zhao, sosyal medyadan paylaştığı açıklamada, “İşler karara kavuşmuş görünüyor. Söz mevzusu para sürükleme harekâtı işletme tarihinde tek bir günde çekilen en büyük ölçü değil” dedi. Binance öte yandan geçtiğimiz salı günü Amerika Birleşik Devletlerinde USDC çekimlerini durdururken; kısa bir zaman sonra tekerrür başlatmıştı. Binance CEO’su Zhao ise bu stres testini geçtiklerini belirtmişti.

‘HALİ HAZIRDA SPEKÜLATİF’

Arka arkaya yaşanan büyümeler kripto paralarla alakalı kaygıları artırmış görünüyor. Ancak geçtiğimiz günlerde CNBC’ye konuşan AJ Bell analisti Laith Khalaf’in açıklamalarına göre, kripto paraların ananesel yatırım taşıtlarını negatif anlamda etkilemediği belirtiliyor. Kripto para piyasasında yaşanan karmaşık seyrin diğer varlıkları etkilemediğini ifade eden Khalaf, “Kripto çok fazla paraya sahip ancak değişik bir ekosistem olarak oluşturulmuş gidişatta. Sistem genelinde bir meselemiz olsaydı, bunun diğer varlıkları etkilediğini görebilirdiniz ama Gerçekten böyle bir şey görünmüyor” dedi. Khalaf, Bitcoin’e ait hipotezde bulunmaktan sakınırken; gelecek sene için “5 bin dolar da 50 bin dolar da olabilir, ikisi de beni donakaltmaz” yorumunu yaptı ve kripto paraların hali hazırda spekülatif ve volatil olduğuna dikkat çekti.

Kriptozede zenginler! 5 milyarder 100 milyar dolar kaybettiKriptozede zenginler! 5 milyarder 100 milyar dolar kaybettiEkonomi
Namıdiğer “Satoshi” Finney ’den haber var! 12 yıl sonra ilk tweetNamıdiğer “Satoshi” Finney ’den haber var! 12 sene sonra ilk tweetEkonomi
5/5 - (1 Oy)

Yorum yapın