Anasayfa » Genel » İslam Memiş’ten yatırımcılara altın, döviz ve kripto para fiyatları uyarısı!

İslam Memiş’ten yatırımcılara altın, döviz ve kripto para fiyatları uyarısı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş; kripto para, döviz kuru ve altın piyasaları için çok sansasyonel bir açıklamalar yaparak yatırımcıları uyardı. Son 10 ayda yüzde 50’den fazla değer kaybeden kripto paralardaki düşüşün kalıcı olmadığını öngören Memiş, gram altının hakikat maliyetinin ekranda görüldüğü gibi değil de 915 lira olduğunu belirtti. 900 Lira seviyesinin altında bir gram altın olmadığını söyleyen İslam Memiş, “Şayet ekranda gördüğünüz sayı üzerinden bir yol haritası tanımlamışsanız kusurlu bir karar vermiş olursunuz” dedi.

 

Bugün öğle saatlerinde 15 lirayı aşan dolar/TL kuru için de açıklama yapan Memiş, “15 Lira seviyesinin altına sarkma yaşanırsa dövizle ticaret yapanlar ve döviz borcu olanlar bu fırsatı değerlendirmeli diye düşünüyorum. Özellikle dolar endeksinin 104 seviyesinde olduğu bir gündeyiz. Muhtemelen de sene içerisinde bu yükselişler devam edecek.” ifadelerini kullandı.

DOLAR İÇİN 15.30 SEVİYESİNE DİKKAT ÇEKTİ

İşte Mmiş’in açıklamaları:

Bu haftaya doların beynelmilel piyasalarda ve yurtiçi piyasalardaki değer çoğalışıyla başladık. Dolar kuru uzun bir aradan sonra yurtiçi piyasalarda 15 Lira seviyesinin üzerine yükseldi. 15.30 Lira seviyesini güçlü bir destek seviyesi olarak kısa vade için takip edeceğiz. Kısa vade için takip ettiğimiz bant aralığı altta 14.80 yukarıyada 15.30 Lira bant aralığı. Yatırımcılar bu bant aralıklarını yakından takip etmesi gerekiyor. Haziran ve Temmuz aylarında Güncel doruklar yaşanma ihtimalinin çok güçlü olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Temmuz aylarında Güncel doruklar gündeme gelebilir. 15 Lira seviyesinin altına sarkma yaşanırsa dövizle ticaret yapanlar ve döviz borcu olanlar bu fırsatı değerlendirmeli diye düşünüyorum. Özellikle dolar endeksinin 104 seviyesinde olduğu bir gündeyiz. Muhtemelen de sene içerisinde bu yükselişler devam edecek.

“DÜŞÜŞLER KALICI OLMAYACAK”

Merkez Bankası FED yılsonuna kadar üç defa 50 baz puan olmak suretiyle üç defa faiz artırımı yapması bekleniyor. Bu da doların beynelmilel piyasalardaki değer çoğalışıyla ilgili bir gidişatı gündeme getirdiğini söyleyebilirim. Doların her geri çekilmesi veya 15 Lira seviyesinin altındaki sayılar orta ve uzun vade için kalıcı olmayacağını da bize göstermiş oluyor.

Dolar endeksi 104 seviyesine yükselince karşısında altın-gümüş gibi emtialar veya kripto paralarda sert düşüşler olduğunu gözlemliyoruz. Emtia maliyetleri de haftaya baskı altında başladı.

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT!

Özellikle gram altın 915 Lira ama ekranlarda 893 Lira olduğu görülüyor. Özellikle sevgili izleyicilerimizin 900 Lira seviyesinin altında bir gram altın olmadığını belirtmek isteriz. Şayet alım yapacaksanız gram altın maliyetinin 915 Lira olduğunu öğrenmeniz gerekir. Şayet ekranda gördükleri sayı üzerinden bir yol haritası tanımlamışlarsa kusurlu bir karar vermiş olurlar.

Banka üzerinden harekât yapacak olanlar da gümüş ve altın maliyetlerinin veya döviz kurlarının ekranda gördüğü maliyetler ile ilgisi olmadığını tekerrür belirtmek isterim.

 

KRİPTO PARA İHTARI

Kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşlerin de kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Bu düşüşlerin uzun vadeli yatırımcılar için de bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum. Kısa vadede doların güçlü duruşundan kaynaklanan bir baskılanma var. Ancak kalıcı olmayacağını varsayım ettiğimi söyleyebilirim.

İçeriği Oyla

Yorum yapın