Anasayfa » Genel » İngiliz-Fransız Oyuncu ve Şarkıcı Jane Birkin Vefat Etti.

İngiliz-Fransız Oyuncu ve Şarkıcı Jane Birkin Vefat Etti.

Jane Birkin, 76 yaşında, Pazar günü Paris’teki evinde ölüm etti.

Le Parisien gazetesine göre, vefat nedeni henüz Gerçeklanmadı. Jane Birkin, beynelmilel alanda en çok, 1969 senesinde Serge Gainsbourg ile söylediği ateşli düeti “Je t’aime… moi non plus” ile tanınıyordu. O yarıyılda henüz büyük çıkış yapmamış olsa da, Michelangelo Antonioni’nin etkileyici 1966 imali “Blow Up” filminde ufak ama unutulmaz bir rolü vardı.

Birkin ve Gainsbourg çifti, beraber oyuncu ve şarkıcı Charlotte Gainsbourg isminde bir kız çocuğu sahibiydi. 1980’de ayrıldıktan sonra, çift yakın kalmış ve sanatsal işbirliklerine devam etti. Birkin, Gainsbourg‘un “Baby Alone in Babylone“, “Lost Song” ve “Amours des feintes” isimli üç albümünde yaratıcı olarak yer aldı. Birkin ayrıca “Di Doo Dah,” “Ex fan des sixties” ve “Lolita Go Home” gibi birkaç solo albüm çıkardı ve Etienne Daho gibi öbür popüler müzisyenlerle de işbirliği yaptı.

1960’larda Fransa’ya gelen Birkin, 1970’lerde “Swinging London“dan zahmetsiz şıklığı ithal ederek bir moda ikonu haline geldi. Hatta Fransız lüks markası Hermes‘e Birkin Çanta’sı yaratması için esin verdi.

En tanınmış film rollerinden biri, Jacques Deray’in “La Piscine” isimli filminde Alain Delon ve Romy Schneider ile beraber başrolde yer aldığı üretimdir. “La Pirate” isimli filmdeki performansıyla Jacques Doillon tarafından Cesar Ödülleri‘nde üç kere aday gösterildi.

Birkin, iyimserliği ve alçakgönüllü albenisiyle beğenilen bir şahsiyet olarak öğreniliyordu. Bu senenin başlarında Birkin, “Les enfoirés” tarafından tertip edilen televizyon yayınıyla yapılan bir takviye konserine katıldı. Yalnızca üç ay evvel, Mayıs ayında, Paris’teki Olympia ve La Cigale tiyatrolarında tasarlanmış Güncel bir konser serisini iptal etti ve her zaman büyük bir iyimser olduğunu belirterek, sahneye çıkabilmek için azıcık daha zamana gereksinim dinlediğini ifade eden bir açıklama yayınladı.

Bu haberle ailesini, hayranlarını ve tüm sanatçı arkadaşlarını derinden üzen ünlü şarkıcı ve oyuncunun asla uslardan çıkmayacak bazı sahnelerine alttaki görsellerden bakabilirsiniz.

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın