Çok sevilen dizi “Succession” final sezonuyla yarın ekranlara veda ediyor!
Dördüncü ve final sezonunun sonunda “Succession“, vahim lider Logan Roy kadar tüyler ürpertici eşlik taşıyan bir noktada bitti. Logan’ın üçüncü kısımda aniden ve şok edici bir biçimde vefatı sonrasında, meslektaşları ve aynı zamanda çocukları olan şahsiyetler, dizinin başından beri kafalarını kurcalayan suale yanıt bulmak için telaş içindeydiler.
“Succession” dizisi Logan’ın beklenmedik ve aniden gelen vefatıyla gösterdiği gibi, gelecek varsayım edilemez. Ancak dizinin 28 Mayıs‘ta yayınlanacak final kısmı evvelinde, dizinin neden bu yarıyılı şekillendiren ve Emmy mükâfatlarında domine eden bir galibiyete sahip olduğuna bakabiliriz. “Succession“, fazla zenginlerin iç dünyalarını keşfeden ilk dizi değil tabi ki. Bu dizi, kişiliklerinin acayiplikleri, travmaları ve karmaşalarıyla o kadar bitirilmiş bir portre çiziyor ki, izleyici onların, görmedikleri bir vaziyette nasıl tepki vereceklerini hayal edebiliyor.
“Succession” dizisi süresince yaratıcılığını üstlenen Jesse Armstrong ve işbirlikçileri, Roy ’ların her birini ve onların arkadaşlarını reel yaşamdan esin alınan kişiliklerinden daha aşırısını kavrayabileceğimiz, belki beğenmesek dahi en azından derinden kavradığımız insanlara dönüştürdüler. Armstrong, HBO ile uyuşmadan evvel ünlü Murdoch ailesi hakkında yapılmamış bir senaryo da kaleme almıştı. Ancak “Succession“da, Roy Ailesi ’ni Trump’lardan Kennedy’lere kadar herkesin dahil olduğu bir hanedanlık zenginliği sentezi olarak, daha özel ve orijinal bir hikâyeye işleyebileceği noktalarını seçip kullanabildi.
“Succession“, aile içi uyumsuzluk döngüsünü yansıttığı için bir felaket ve bu reeli betimleme biçimi sebebiyle de bir komedidir. Görsel olarak, dizi, bir kaçış fantastikası yerine daha çok asılcılık temelli, rahatsız edici bir sitcom gibi gözler önüne seriliyor. Dizi aynı zamanda kapitalizmin en acımasız haliyle ve daha asılcı bir kesitini de yansıtmayı muvaffak olmuştur. Ve bu, dizi sona erdikten sonra da sürecek bir içgörüyü yansıtmaktadır.
“Succession” yalnızca gülünç veya dramatik bir dizi değildi. Yalnızca medya, denksizlik, travmalar, Amerika veya başka bir tema üzerine odaklanmış bir dizi de değildi. Dizi tüm bunları aynı anda içinde barındırıyordu. Tıpkı asılda olduğu gibi.
Final kısmının yarın, 28 Mayıs Pazar günü, yayınlanacağı dizi uzun seneler kendinden bahsettirmeyi muvaffak olacağa benziyor.
Kaynak: Variety