Anasayfa » Genel » Hayao Miyazaki’nin Son Yapımı

Hayao Miyazaki’nin Son Yapımı

Hayao Miyazaki ve Studio Ghibli’nin Güncel filmi “How Do You Live?” hakkında öğrenilmesi gereken her şey, çıkış tarihi, mevzusu ve daha aşırısını bu haberimizde sizler için derledik!

Efsanevi rejisör Hayao Miyazaki, son bir Studio Ghibli filmi geliştirdi ve şu ana kadar “How Do You Live?” ile alakalı haberler, 2023 sinemasının en alaka çekici öykülerinden biri haline geldi. Hayao Miyazaki, “Howl’ın Yürüyen Şatosu”, “Ruhların Kaçışı” ve “Komşum Totoro” gibi olağan anime filmlerinin yanı gizeme Studio Ghibli‘yi yaratan ve rejisörlük yapan hoşlanılan bir animatör ve film üretimcisidir. 2013 üretimi muhteşem film “Rüzgar Yükseliyor”un ardından Miyazaki, uzun metrajlı filmler idaremeyi vazgeçmiş ve inanılmaz bir servete, eşsiz bir animasyon filmografisine ve “Ruhların Kaçışı” ile En Güncel Animasyon Filmi dalında bir Yüksekokul Ödülü de dahil olmak üzere bir hayli mükâfata sahip olarak film üretiminden uzaklaşmıştı.

Ancak, bir hayli öteki emekli rejisör gibi, Miyazaki de tekerrür film yapma tutkusunu bir defa daha duydu ve emekliliğinin üzerinden 10 sene geçtikten sonra Güncel bir Studio Ghibli filmi olan “How Do You Live?” ile geri döndü. Anime filmi, son Hayao Miyazaki filmi olacağı taahhüdünü taşıyor. 2023 üretimi film şu anda Rotten Tomatoes‘ta %95 oranında pozitif tenkitlere sahip.

Studio Ghibli, Güncel Hayao Miyazaki filmi için şuurlu olarak düşük tanıtım yapıyor gibi görünüyor. Hatta Japonya’da gösterime girmiş olmasına karşın, tek mevcut pazarlama materyali son derece sırlı bir afişten ibaret. Miyazaki‘nin ismi, Japonya’da büyük bir izleyici kitlesini birliktesi getirir ama pazarlama kampanyaları Amerika Birleşik Devletleri gösterimine daha yakın bir süreçte çoğalacağı ön görülüyor.

How Do You Live?“, Japonya’da 14 Temmuz 2023 tarihinde gösterime girdi. Şu anda film için Amerika Birleşik Devletlerinde bir gösterim tarihi tanımlanmamış olsa da, yakın zamanda gösterime gireceğine dair pozitif haberler var. İlk olarak, Güncel Studio Ghibli filmi, Amerika Birleşik Devletlerinde değişik bir adla yayınlanacak ve “The Boy and the Heron” ismini alacak

How Do You Live?“, 2016 senesinden bu yana imalde olan film, el ile animasyon usulüyle yapıldığından, uzun süren bir imal sürecinden geçmiştir.

Filmin öyküsü, aynı ismi taşıyan 1937 senesinden bir Japon kitabından esinlenmiştir, ancak film Gerçekdan kitabın uyarlaması değildir. Üretimci Toshio Suzuki, filmin öyküsünü “büyük, mucizevi bir öykü” olarak belirledi. Filmin temel alındığı kitapta, hayatının ehemmiyetli bedelleriyle yüzleşirken büyük felsefi sualleri düşünen bir çocuk olan Masato, amcasının günlük yazıları üzerinden annesinin kaybıyla başa çıkıyor. Miyazaki bu filmi, torunları için yaptığı düşünülerek, muhtemelen anime ustasının öteki göz yaşartıcı yapıtlarına benzeyecektir.

Film aynı zamanda, bir hayli oyuncu ve şarkıcının yer aldığı devasa bir seslendirme kadrosuna sahip ve bu da filmin büyük bir müzikal unsura sahip olacağının işaretini veriyor. Filmin başrolünde 12 yaşındaki Soma Santoki, Mahito Maki kişiliğini canlandırıyor. “Kung Fu Panda” serisinin Japonca dublajında Master Tigress‘i canlandırmasıyla en iyi öğrenilen oyunculardan Yoshino Kimura, Natsuko rolünü üstlenecek. Popüler bir JPOP müzisGüncel olan Aimyon, Himi kişiliğini seslendirecek ve “Kamen Rider W” ile tanınan Masaki Suda ise The Grey Heron kişiliğine hayat verecek.

Kaynak: Screen Rant

İçeriği Oyla

Yorum yapın