Anasayfa » Genel » “Harry Potter” Serisi Dizi Mi Oluyor?

“Harry Potter” Serisi Dizi Mi Oluyor?

Warner Bros. Discovery, “Harry Potter” dizisini hayata geçirmek için bir anlaşma yapmak istiyor.

Warner Bros. Discovery, “Harry Potter” dizisi için adım atmaya hazırlanıyor. Proje, serinin her kitabı bir sezona kaynaklık edecek şekilde planlanıyor. Böylece 7 sezonluk bir dizi fikri üzerinde duruluyor.  Ayrıca anlaşmaya göre J.K Rowling diziyle bir dereceye kadar yaratıcı katılımını sürdürecek.

Duruma yakın kaynaklar, Warner Bros. Discovery ile Rowling’in arasındaki görüşmelerin başlangıç ​​aşamasında olduğunu öne sürüyor. Stüdyo, diziyi yakında Discovery+ ile birleştirilecek ve Güncel bir adla Güncelden markalaştırılacak olan HBO Max için üretmeyi düşünüyor.

Henüz HBO Max ’ten bir açıklama gelmese de Warner Bros. Discovery, yatırımcılar ve izleyiciler için 12 Nisan’da bir sunuma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinlik, HBO Max ve Discovery+ entegrasyonunun yanı sıra şirketin yakında yayınlanacak içerik listesine bir ilk bakış sağlayacak. Bu etkinlikte proje ile ilgili daha net bilgiler edinmemiz olası görünüyor.

Warner Bros. daha önce, 2001’de “Harry Potter ve Felsefe Taşı” ile başlayıp 2011’de “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2” ile sona eren, Rowling’in “Harry Potter” serisindeki her kitabı gişe rekorları kıran bir uzun metrajlı filme uyarlamıştı. Filmler küresel gişede 7,7 milyar dolardan fazla hasılat yaptı. Filmlerle büyüyen başrol oyuncuları Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint’i ise uluslararası yıldızlar haline getirdi.

Orijinal kitap ve film serisi uzun süre önce sona ermiş olsa bile, “Harry Potter” evreni baskın bir kültürel güç olmaya devam etti. Tema parkları, yan film serisi “Fantastik Canavarlar”, hit Broadway yapımı “Harry Potter ve Lanetli Çocuk” ve son olarak da video oyunu “Hogwarts Legacy” ile “Harry Potter” popülerliğini korumaya devam ediyor.

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın