Anasayfa » Genel » Grevler Nedeniyle “Dune: İkinci Bölüm” 2024’e Ertelendi!

Grevler Nedeniyle “Dune: İkinci Bölüm” 2024’e Ertelendi!

“Dune: İkinci Bölüm”, 2024’e ertelendi ve Timothée Chalamet tarafından canlandırılan Paul Atreides’in öyküsü, 15 Mart’ta devam edecek!

Warner Bros., bilim kurgu alanında öne çıkan bu büyük üretimle alakalı olarak 2024 tarihini göz önünde bulundurduğunu duyurdu. Legendary Entertainment, Warner Bros. Film Grubu ile beraber “Dune: İkinci Bölüm”namın ortak üretimciliğini üstlendi ve her iki tarafın da Güncel bir yayın tarihi mevzusunda uyuşması gerekti.

Bu farklılık kapsamında, daha evvel 14 Mart olarak tanımlanan “Godzilla x Kong: Güncel İmparatorluk” filmi, 12 Nisan‘a ertelendi. Film aynı zamanda Legendary Entertainment ve Warner Bros. tarafından üretildi ve Monsterverse franchise’ının en son çıkan üretimi.

“Dune” devam filminin ertelenmesi, WGA ve SAG-AFTRA grevlerinin hala devam etmesi nedenine reelleşiyor. SAG-AFTRA grevi nedeniyle oyuncular, grevde olan rastgele bir film için basın çalışması yapamayabilirlerdi, bu da yıldızlarla dolu “Dune” kadrosunun büyük bütçeli film için basın aktifliklerinde yer alamayacağı anlamına gelecekti.

Tarih farklılığının IMAX üzerinde keskin bir tesiri olması beklenmiyor. IMAX‘in, şayet çıkış tarihlerinde bir farklılık olmazsa “The Equalizer 3”, “Wonka” ve “The Marvels” gibi güz mahsulleri bulunuyor. Hem WB hem de Legendary, önümüzdeki senenin ilkbahar tatilinin talebeler için ve Paskalya tatilinin her iki filmin de zaferli olması için uygun bir zemin sağlayacağına inanıyorlar.

Timothée Chalamet’in yanı gizeme, “Dune: İkinci Bölüm” kadrosunda Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Dave Bautista, Christopher Walken, Léa Seydoux ve daha aşırısı yer alıyor.

Ve “Dune: İkinci Bölüm“, ertelenen tek Zendaya‘lı film değil. Zendaya ile birlikte, Mike Faist ve Josh O’Connor’ın başrollerini paylaştığı tenis hazini olan MGM üretimi “Challengers” da önümüzdeki seneye ertelendi.

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın