Anasayfa » Genel » Eva Bender

Eva Bender

Eva Bender Biyografisi

Eva Bender, özellikle başrolünü Kartal Tibet‘in oynadığı Tarkan filmi serisindeki Tarkan Viking Kanı, Tarkan Gümüş Eyer, Tarkan Altın Madalyon filmlerinde “Büyücü Gosha” rolüyle tanındı.

Eva Bender, 3 Ocak 1944 tarihinde Junsele, İsveç‘de doğmuştur. Gerçek ismi Eva Märta Elisabet Abrahamsson ’dır. 16 yaşına kadar Stockholm‘de yaşamış olan Eva Bender, 16 yaşındayken hoca takviyeciliği ve kariyerinin ilk zamanlarında spor öğretmenliği yapmıştır.

1966 senesinde, henüz 22 yaşındayken ülkesi İsveç ’deri Türkiye ’ye geldi. Sarı saçlı mavi gözlü Eva kendini her yerde fark ettiriyordu. Türkiye ’ye gelince striptiz kulüplerinde sahneye çıktı. Talihi bütün de o sıralarda değişti. Rejisör Halit Refiğ onu kulüpte gördü ve Güncel filmi için rol öneri etti.

İmalciliğini Memduh Şan ’şan yaptığı, senaryosunu yazıp rejisörlüğünü Halit Refiğ ’in yaptığı ve başrollerinde Fatma Girik ve Sadri Alışkın ’ın oynadığı “Kız kolunda damga var” isimli filmde oynayarak sinema oyunculuğuna başladı.

1971 senesinde senaryoculuğunu ve idaremeliğini Muharrem Gürses‘ın yaptığı “Şehzade Sinbad Kaf Dağında” filminde Fikret Hakan, Perihan Savaş, Erol Taş, Suna Pekuysal, Şener Şen, Süheyl Eğriboz ile birlikte rol aldı.

Birçok Yeşilçam filminde rol alan Eva Bender, özellikle başrolünü Kartal Tibet‘in oynadığı Tarkan filmi serisindeki Tarkan Viking KanıTarkan Gümüş Eyer, Tarkan Altın Madalyon filmlerinde “Büyücü Gosha” rolüyle tanındı.

Arzu Film ismi altında birçok filmde oynadı. Cüneyt Arkın, Fikret Hakan, Yılmaz Güney, Engin Çağlar, Tarık Akan, Ediz Hun gibi adlarla kamera karşısına geçti.

1969 senesinde rejisörlüğünü Halit Refiğ‘in yaptığı “Bir Türk’e gönül verdim” filminde başrollerini Eva BenderAhmet Mekin ve Bilal İnci paylaştı.

1970 ’lere gelindiğinde ise Türk sinemasının en karanlık yarıyıllarından olan erotik film furyası Eva Bender ’i de etkiledi. Aventür ve erotik içerikli filmlerde sahne aldı.

Eva Bender, 6 Kasım 1968 tarihinde rejisör Halit Refiğ ile evlendi. 1972 senesinde boşandı.

Eva Bender, bu boşanmanın ardından bunalıma girdi. Bir akşam kendini Galata Rıhtımı’ndan denize atıverdi. Etraftakilerin takviyeleriyle denizden çıkarılıp Alman Hastanesi’ne götürdü. Eva Bender, bu hadisenin ardından İsveç‘e döndü.

1988 senesinde bir veda mektubu bırakıp ortadan kaybolan Eva Bender, İsveç‘te yaşıyor.

Filmleri ve Dizileri :
1973 – Tarkan: Altın Madalyon Gosha Sinema filmi
1972 – Aşka Susayanlar: Seks ve Cinayet Oya Sinema filmi
1972 – Çapkınlar Şahı Donjuan 72 Sinema filmi
1972 – Gece Sinema filmi
1972 – Dargın güneş Leyla Sinema filmi
1971 – Azrail peşimizde Gosha Sinema filmi
1971 – Şehzade Sinbad kaf dağında Prenses SalihaSinema filmi
1971 – Tarkan: Viking Kanı Tümörsüle Sinema filmi
1970 – Şampiyon Leyla Sinema filmi
1970 – Tarkan: Gümüs Eyer Gosha Sinema filmi
1970 – Son dargın adam Sinema filmi
1970 – Eyvah Tevfik’in Karısı Sinema filmi
1969 – Yaşamak ne hoş şey Monica, Meral Tunç Sinema filmi
1969 – Bir Türk’e gönül verdim Eva Sinema filmi
1968 – İlk ve son Sinema filmi
1967 – Son gece Sinema filmi
1967 – Kız kolunda damga var Madam Eva Sinema filmi

İçeriği Oyla

Yorum yapın