Anasayfa » Genel » Erhan Çetinkaya

Erhan Çetinkaya

Erhan Çetinkaya Biyografisi

Erhan Çetinkaya, 28 Ocak 2023 tarihinden itibaren Türkiye İstatistik Müesseseyi TÜİK Başkanıdır.

Erhan Çetinkaya, 1981 senesinde Malatya‘da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da bitirdi. 2004 senesinde yüzde surat burslu olarak okuduğu Bilkent Üniversitesi Sanayi Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2004-2005 seneleri arasında Ankara ’da Cybersoft Enformasyon Teknolojileri’nde analist ve proje mühendisi olarak çalıştı.

2005 senesinde Bankacılık Tertip Etme ve Sorgulama Müesseseyi‘nda BDDK misyona başlayan Erhan Çetinkaya, 2012 senesine kadar Teftiş ve Tehlike Yönetimi dairelerinde banka teftişi ve bankacılık mevzuatı mevzularında çalışmış daha sonra ABD‘de Kuzey Karolina’a Durham şehirindeki Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business’tan MBA Şirket Yüksek Lisansı diplomasını alarak 2014 senesinde tekerrür Ankara ’daki BDDK‘daki vazifesine döndü. 2015 senesinde Tehlike Yönetimi Daire Başkanı olarak vazife yaptı.

Erhan Çetinkaya, İsviçre‘de yer alan Basel Committee on Banking Supervision bünyesindeki çalışma gruplarında Türkiye’yi temsil etti. CFA Certified Financial Analyst, FRM Financial Tehlike Manager ve Anapara Piyasası Heyeti İleri Düzey ve Türev Taşıtlar sertifikaları sahibi olup Eylül 2017’den Aralık 2019’a kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’de İşlemden Mesul Genel Müdür Dayanakçısı olarak de BDDK Başkan Dayanakçısı olarak vazife aldı.

İstanbul Ticaret Üniversitesinden Bankacılık ve Finans alanında Güncelden yüzde surat burslu olarak Hekime derecesi aldı.

20 Aralık 2019 tarihinden itibaren BDDK Başkan Dayanakçısı olarak vazife yapan Erhan Çetinkaya, 28 Ocak 2023 tarihli ve 31734 rakamlı Resmi Gazete‘de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile TÜİK Türkiye İstatistik Müesseseyi Başkanı olarak atandı.

Erhan Çetinkaya, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ’in damadıdır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın