Anasayfa » Genel » En Güncel Hacker Filmleri 2021

En Güncel Hacker Filmleri 2021

Siber güvenlik ve hacker dünyası, sinemada ilgilenilmesi gereken coşku verici ve çekici bir mevzudur. Ayrıca bilgisayar dünyası hakkında öğrenmediğiniz Güncel kavramları bilmenin bir yolu. Bu mevzuyla alakalı bazı filmler öneriyoruz.

En Güncel Siber Güvenlik ve Hacker Filmleri 

Liste aktüellenecektir.

WarGames 1983 – IMDB: 7.1

Siber güvenlik için tüm zamanların en iyi bilgisayar korsanlığı filmlerinden biri WarGames ’tir. Siber güvenliğe hitap eden ilk filmlerden biridir.

David Matthew Broderick, bilgisayarını istemeden Amerika Birleşik Devletleri Korunma Bakanlığı ’na bağlayan bir bilgisayar bilimcisidir. Bu merkezi sunucuda, asıl oyunla karıştırılır ve David, mümkün bir Üçüncü Dünya Savaşı ’nı durdurmak için kız dostunun ve bir bilgisayar dostunun dayanağına güvenmek zorunda kalacaktır.

Skyfall 2012 – IMDB: 7.7

Asıl dünyadaki bilgisayar korsanları, merkezlerini büyük şehirlerde, özellikle de güçlü bir iletişime ve gereksinim dinledikleri tüm kaynaklara sahip olabilecekleri Asya ’da inşa ederler.

Fiziksel yalıtım destekçi olmuyor. En iyi koruma şifrelemedir…

The Great Hack 2019 – IMDB: 7.1

2018 ’de milyonlarca insanın bilgilerinin Facebook aracılığıyla çalındığı keşfedildi. Cambridge Analytica skandalıydı. The Great Hacker, bu asıl öyküye katlanan bir evraksal hack filmidir.

24 Temmuz 2019 ’da Netflix ’te yayınlandı ve sosyal ağların karanlık tarafını ve 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık tercihlerini etkilemek için 87 milyon şahsın şahsi bilgilerini nasıl kullandıklarını inceleme ediyor.

The Conversation 1974 – IMDB: 7.8

Himaye ve güvenlik sistemlerinde uzman olarak prestiji ülke çapındaki meslektaşları tarafından tanınan bir dedektif olan Harry Paul, genç karısını incelemek için bir kodaman tarafından görevlendirilir…

İşini tamamladığında, müvekkilinin kimliğini vermeyi yalanlaması ve her zaman aracılar kullanması sebebiyle incelediği klasikliğin arkasında eksantrik bir şey fark eder…

23 1998 – IMDB: 7.3

23, Karl Koch ’un Amerika Birleşik Devletleri hükümet bilgisayarlarına girdiği ve kaynak kodlarını KGB ’ye satmayı tasarladığı için hapsedildiği siber ajanlık davasını inceliyor.

Film, bu vakaya yol açan vakaları ve alakalı oyuncuları vurguluyor: Karl, Soğuk Savaş sonrası Almanya ’da yaşayan genç bir hacker. Dostunun takviyesiyle ve sosyal haka olan güçlü inancıyla, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti ve müessesesel yaradılışlar da dahil olmak üzere her türlü sisteme girmeye başlarlar. Bilgisayar korsanlığından para kazanmak için bilgilerini KGB ’ye satmaya karar verirler…

Hackers 1995 – IMDB: 6.2

Hackers ’da, Dade Murphy Jonny Lee Miller 18 yaşına gelene kadar bilgisayar kullanmasına izin verilmeyen bir hacker.

Bu mahkumiyet, 1988 ’de çok rakamda Wall Street sunucusunun düşmesine neden olduğu için verilmişti. Reşit olduğunda, New York ’a taşınır ve aralarında Kate ’in de Angelina Jolie bulunduğu başka bir hacker grubuyla tanışır. Yanlış şahsa saldırdıklarında ise başları belaya girer.

Matrix 1999 – IMDB: 8.7

Matrix 1-3. Bu bilim kurgu hackleme filminin başrolünde, ikili bir hayat yaşayan bir bilgisayar programcısı Keanu Reeves yer alıyor: Geceleri, Neo takma ismini kullanan bir bilgisayar korsanı oluyor. Dünyanın sonunu temsil eden bir sosyal simülasyon, 20. asır.

Makineler insanları köleleştiriyor, askıya alınmış gidişatta ve zekâları bu simülasyona bağlı. Neo, aygıtlarla savaşmak ve köleleştirilmiş insanları kurtarmak için Trinity, Morpheo ve onların isyankar grubuna katılacak.

Takedown 2000 – IMDB: 6.3

Öykü, gazeteci John Markoff ve kitapta şahsi tecrübelerini anlatan bilgisayar güvenliği uzmanı Tsutomu Shimomura tarafından yazılan aynı isimli kitaba Takedown direniyor.

Tsutomu Shimomura ’nın FBI ’ın, himaye altında dahi Shimomura ’nın bilgisayar güvenlik sistemini hacklemeye çalışan ünlü bir hacker olan Kevin Mitnick ’i tutmasına nasıl destek ettiğiyle alakalı uyuşmalar; kısacası, siber uzayda epopesi bir arayış…

Sneakers 1992 – IMDB: 7.1

Robert Redford, Sneakers ’da bir bilgisayar dahisi Martin Bishop rolünde. Martin bir BT grubuna liderlik ediyor. Büyük işletmelerin güvenlik sistemlerinden mesul uzmanlar var. Hepsi, onları parolaları deşifre edebilecek bir kara koliyi çalmak zorunda kalacakları saklı bir ajans için çalışmaya zorlayan bir vakalar silsilesine dahil oluyor.

Antitrust 2001 – IMDB: 6.1

Antitrust, 1990 ’lardaki tekelci uygulamaları tenkit etiyor. Bir bilgisayar dahisi olan Milo Hoffman Ryan Phillippe, dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri için çalışmaya davet edildi.

En iyi dostunun vefatından sonra Milo, Güncel işinin bununla bir alakası olup olmadığından şüphelenmeye başlar…

Swordfish 2001 – IMDB: 6.5

Kara Hücre isimli anti-terörist bir grubun başındaki Gabriel Shear John Travolta, ona saklı bir hesaptan karışık bir güvenlik kodunu çözmesi ve yasadışı hükümet fonlarından milyonlarca dolarlık bir servet çalması için büyük ölçüde para önerisinin muhatabı oluyor…

Hacker 2016 – IMDB: 6.2

Alex Callan McAuliffe, ailesini internette yasadışı işlerle finansal olarak destekleyen Ukraynalı bir muhacirdir. Alex, ailesi mali kasvete girdiğinde büyük bir farklılık yaşar.

Genç bir hacker olan Kira ’nın Lorraine Nicholson takviyesiyle, finans piyasasında keşmekeş yaratırlar ve Anonymous olarak öğrenilen bir teşkilatın lideri sırlı bir maskeli figür olan Z ’nin dikkatine sürüklerler.

Blackhat 2015 – IMDB: 5.4

Bu siber güvenlik filminde Çin ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetleri, üst düzey bir siber kabahat ağını durdurmak için işbirliği yapmaya zorlanıyor.

Bunu yapmak için, mapus cezasının eksiltilmesi karşılığında eforun da milli güvenliğini gözetmelerine destekçi olacak bir Hacker ’ın Chris Hemsworth dayanağına lüzumları olacaktır.

Jason Bourne 2016 – IMDB: 6.6

CIA ’nin cinayet programlarının saklı detaylarını açıkladıktan sonra sırlı bir biçimde ortadan kaybolan kahraman, kimliğini kurtarmak için gayret eder, manipülasyon ve cinayet ağlarına karışır.

2016 ’da prömiyeri yapılan biri seri filme ait olan bu son bölüm, siber güvenlik ile alakalı muhtelif mevzuları ele alıyor.

Ghost in the Shell 2017 – IMDB: 6.3

Ghost in the Shell, Masamune Shirow tarafından yaratılan, televizyon, video oyunları ve sinemaya uyarlanmış, ancak her zaman animasyon şeklinde olan popüler bir bilim kurgu mangasıdır.

Scarlett Johansson, teknolojik kabahatlere karşı savaşan fütüristik siborg saklı polisi Binbaşı Motoko Kusanagi ’yi hayata döndürmekten mesuldü…

The Net 1995 – IMDB: 5.9

Sandra Bullock, virüsleri ve sistem kumpassızlıklarını bulmada bir bilgisayar uzmanı olan Angela ’yı canlandırıyor. Angela, kullanıcının saklı veritabanlarına ulaşmasına izin veren bir program keşfeder. O andan itibaren hayatı değişir, bir komploya karışır ve yolsuzluk, hayatını ve ailesini riske atmaktadır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın