Anasayfa » Genel » Direksiyon Sınavından Kaldım Ne Yapmalıyım?

Direksiyon Sınavından Kaldım Ne Yapmalıyım?

Ziyaretçilerimizden çok sık bir biçimde direksiyon imtihanından kaldım ne yapmalıyım mevzusunda sual almaktaydık. Bu içeriğimizle beraber kıymetli ziyaretçilerimize direksiyon imtihanından kaldım ne yapmalıyım mevzusunda bazı usuller hisseleştik. Ayrıca direksiyon imtihanından kalınca ne kadar fiyat ödenmesi, toplam kaç tane direksiyon imtihan hakkı bulunduğu mevzusunda detaylı bilgi verdik. Ek olarak direksiyon imtihanında zaferli olmak için minik tüyolar verdik.

Kıymetli ziyaretçilerimiz direksiyon imtihanından kaldıysanız hiç canınızı sıkmayın, bir sonraki imtihana daha deneyimli ve şuurlu gireceğiniz için iyi bir netice alacaksınızdır. İlk direksiyon imtihanından kalmanın genelde coşkudan kaynaklandığını vurgulamak isteriz. Buna bağlı olarak coşku yapmamaya özen göstermenizi öneririz.

Direksiyon İmtihanından Kaldım Ne Yapmalıyım?

Ehliyet Direksiyon İmtihanından Kaldım, Fiyat Ödeyecek Miyim?

Direksiyon imtihanından kaldıysanız Millî Eğitim Bakanlığı imtihana girmek için tekerrürden fiyat arz ediyor. Bu fiyat kaldığınız her imtihan için 160 TL olarak tanımlanmıştır. Ayrıca 160 TL imtihan fiyatı ve sürücü kursuna ekstra ‘direksiyon karşılama eğitim fiyatı ’ ödenmesi gerekmektedir. Bu fiyatın içinde 2 saat gerekli direksiyon dersi yer alıyor. 2 saatlik gerekli dersi almadan direksiyon imtihanına girilmesi muhtemel değildir. Peki direksiyon karşılama eğitim fiyatı ne kadar? Bu mevzuda sürücü kursları yıl başında tanımladıkları fiyatı Millî Eğitim Bakanlığı ’e bildirip onay almaktadırlar. Bu fiyat 290 ile 390 TL arasında değişen bir ölçüdür. Başka Bir Deyişle direksiyon imtihanından kaldığınızda toplam 450 ile550 TL arasında bir fiyat ödemeniz gerekmektedir. Bu fiyatın 160 TL ’si Millî Eğitim Bakanlığı ’e ödenen direksiyon imtihan fiyatı olup geri kalan kısmı sürücü kursuna ödenen direksiyon karşılama eğitimi fiyatıdır. 

Direksiyon İmtihanına Girme Hakkı Kaçtır?

Sürücü adaylarının toplamda 4 kere direksiyon imtihanına girme hakkı vardır. Şöyle bir istisnai gidişattan kaynaklı ek olarak 1 hak tanınmaktadır. 1 kereyle hudutlu olarak şayet rahatsızlığınızdan dolayı sağlık raporu aldıysanız imtihana girmeyerek bu hakkınızı  daha sonra kullanabilirsiniz. Bu vaziyette 4 kere imtihana girme hakkına sahip olup bu imtihanların 4ünden de zafersiz olduğunuz takdirde  45 günlük vakit içerisinde arzuhal verip tekerrürden 4 hak elde edebilirsiniz. Tabi bu vaziyette direksiyon eğitim fiyatlarını ödeyerek eğitimleri baştan almanız gerekecektir. Netice olarak 4+4 toplamda 8 kere direksiyon imtihanına girip 8. kere zafersiz olursanız dosyanız yanar ve sürücü kursuna baştan yazılmanız gerekecektir.

Direksiyon İmtihanında Zaferli Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle imtihan saatinden evvel orda olun ve rotayı araştırıp imtihanını bitiren adaylardan minik bilgiler alıp coşkunuzu bastırmaya çalışın. Kurul azalarıyla bağlantı kurup onların verdikleri ipuçlarından faydalanın. Vasıtaya ilk bindiğinizde emniyet kemerini takmayı ve aynaları kendinize göre ayarlamayı unutmayın. Sürüşe başlamadan sinyal vermeyi sakın unutmayın. Otomobili süratli kullanmayın, genellikle 2. viteste sürün. Ani frenden kaçının. Yokuş alt boş viteste gitmeyin. Park ederken kaldırıma ve dubaya netlikle dokunmayın.

Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.

5/5 - (1 Oy)

Yorum yapın