Anasayfa » Genel » David de Gea Kimdir?

David de Gea Kimdir?

David de Gea Kimdir?David de Gea, ‘Manchester United’ ve İspanyalı ulusal ekibiyle iletişimli İspanyalı profesyonel futbolcudur. O, dünyanın en iyi kalecisi olarak kabul edilir. 2011’de Manchester United’a katıldığından beri takımında üç surat maçta yer aldı ve ekibinin ‘Premier League’ daki en kabiliyetli ekiplerden biri haline gelmesinde büyük rol oynadı. İspanya’nın Madrid şehrinde doğup gelişen David, çocukluğundan beri futbol oynamakta ve 13 yaşındayken Atletico Madrid’e katılmıştır.

Sonunda 2009’da üst düzey ekip için seçildi ve o zamandan beri hep üst sıralara çıktı. 2010 senesinde, ‘UEFA Süper Kupası’ ve ‘UEFA Avrupa Ligi’nde ekibinin zaferinde büyük rol aldı. 2013-2014 sezonundan başlayarak üç sene süresince ‘Senenin Matt Busby Oyuncusu’ mükâfatına layık görülmüştür. Bununla beraber, onur elde etmek için reyin tarihindeki ilk futbolcu oldu. Milli ’21 yaş altı’ takımının 2011 ve 2013 senelerinde ‘Avrupa Şampiyonalarını’ kazanması için liderlik etti ve 2014’deri bu yana milli kıdemli ekipte oynamaktadır.

David de Gea Kimdir?David de Gea, 7 Kasım 1990’da İspanya Madrid’te doğmuştur. Babası Jose daha önceki bir kaleciydi ve annesi Marivi bir hizmetçi olarak çalışmıştır. Ailesinin tek çocuğu olan David’e sahip olmadan evvel uzun zaman evli kalmışkardı ve David, ebeveynleri 40’larındayken dünyaya gelmiştir. David sporla ilgilenirken, annesi de akademisyenlere odaklanmak için onu destek ver. Netice olarak, David her iki kısımda da zaferli oldu, ancak futbol yavaş yavaş ilk aşkı oldu. Babası daha önceki bir futbolcu olan David, en iyi eğitim imkânlarından faydalanmak için bahtlıydı. Umut verici bir kaleci olmak için gelişiyor olmasına karşın, David başlangıçta bir saha oyuncusu oldu. Çocukluk alıştırmanı, deplasmanda saldırgan olduğunu ve her zaman maharet kıvılcımının olduğunu söyledi. Mektep ekibi için orta saha oyuncusu olarak oynadı. Dahası, her pozisyonda, bir oyuncu ya da korunmacı olarak 14 yaşındayken, kalecilik mevzusundaki sevgisini keşfetti. Kalecilik yaparken kesinlikle en iyisini yapmaya çalıştı. Babasından esinlenerek, kalecilik marifetlerinde daha çok çalışmaya karar verdi. Uzun bir çocuktu ve boş zamanlarında basketbol oynadı. 13 yaşındayken, futbol kariyerinin başlangıcını heceleyen ‘Atletico Madrid’ e katıldı. Seneler süresince harika oynadı ve sonunda 17 yaşında profesyonel bir kontrat ile kariyerine başladı.

David de Gea Kimdir?David de Gea ilk birkaç sezonda Atletico Madrid’te ile kalecilik becerilerini ispatladı. 2009-2010 sezonunda iki ‘Maçın Adamı’ mükâfatını kazandı. Ancak kariyerinin başlangıcı çok düzgün değildi. Eylül 2009’da Porto’ ya karşı tertip edilen “Championship League” karşılaşmasında, son birkaç dakikada iki gol yedi. Bu, ekibine maçın kaybedilmesine mülk oldu. Performansını ‘La Liga’da geliştirdi. ‘Premier League’ ekibi ‘Manchester United’, efsanevi kalecisi Edwin van der Sar’ı kaybetti ve uygun bir yedek aramayı bekliyordu. David yakından takip ettikleri oyunculardan biriydi. David’in Manchester’ a katılmasına vesile olacağına dair spekülasyonlar vardı, ancak 2010 senesinde Atletico ile kontratını genişleterek herkesi donakalttı. 2010-2011 sezonu, Atletico ve David’e büyük bir başlangıç oldu. Ekibinin ‘UEFA Süper Kupası’nda zaferini sağlamak için muhteşem bir performans sergiledi. Performansları harikuladeleştikçe, her kesimden methiyeler almaya başladı. Manchester United idareyicisi David’i görmek için stadyumu ziyaret etti ve spekülasyonları Manchester United’a katılma mevzusunda olgunlaştı. David, tüm spekülasyonları 2013’e kadar Atletico ile bir kontrata bağlı olduğunu ve kontrat bitmeden evvel hiçbir yere gitmeyeceğini belirtti.

2011’de, İspanya’nın ’21 yaş altı’ takımına ‘UEFA Avrupa Şampiyonası’ kazanmak için dayanak etti ve Haziran 2011’de David’in Manchester United tarafından 18.9 milyon liralık rekor fiyatla satın alındığı resmi olarak Gerçeklandı. Temmuz 2011’de David, Manchester United için ilk maçınıı yaptı. 23 Temmuz 2011’de, bir arkadaşlık karşılaşması olan ilk maçında Chicago Fire’ a karşı oynadı. Manchester 2–1 kazandı, ancak David’in ilk performansıyla alakalı olarak rekabetçi taraflardan tenkidi sesler yükselmeye başladı. Ekim 2011’de David, Manchester City’ye karşı’ UEFA Şampiyonlar Ligi ‘maçında altı gol yedi ve ekibinin 1-6 kaybına yol açtı. Manchester United’ın 1955’deri beri karşılaştığı en makûs mağlubiyet oldu. Performansı fazla derecede tenkit etildi ve ekip yönetimi onu birkaç maçta değiştirmeye karar verdi. David Manchester United ile ilk sezonunun bir hayal kırıklığı olduğunu kabul etti. 2012 Olimpiyatları, David’i 2012-2013 sezonunda ilk birkaç maçtan “Manchester United” a karşı gözetti ve ilk hamlelerden sonra performansı bir sürat kazandı. Şubat 2013’te rakiplerinden bazı güç niyetler kaydoldu. Sonunda sezon sonunda ‘Senenin PFA Premier Ligi Ekibi’ seçildi. O oynadığı 28 oyunun 11’inde gol yememeyi muvaffak oldu.

Önümüzdeki iki sezon süresince, dünyanın en saygın kalecileri arasına girmek için şanlı yolculuğa başladı. Her iki sezonda ‘Senenin Oyuncuları’ mükâfatını kazandı. 2014-2015 sezonunda ‘Sezon Kurtar’ mükâfatını kazandı. Mayıs 2016’da, 2015-2016 sezonu için “Senenin Oyuncuları” mükâfatını kazandı ve üst üste üç kere onur kazanan ilk oyuncu oldu. 2017 senesinin Nisan ayında, ‘Senenin PFA Takımında’ yer aldı. Bu ekibin kalecisi olarak dördüncü kere seçildi.
2007 senesinde ‘Avrupa Şampiyonası’ kazanan İspanya’nın ‘Under-17’ ekibinde kaleciydi ve aynı sene ‘Under-17 World Cup’da ilk müsabakacı oldu. 2014 ‘Dünya Kupası için kıdemli ekibinin kalecisi seçildi. Takımı grup evresinde olmasına karşın, İspanya’nın beynelmilel maçlarda bir hayli zafer elde etmesine dayanakçı oldu.
Ayrıca, ’21 Yaş Altı’ takımının, 2011 ve 2013 senelerinde ‘Avrupa Şampiyonalarını’ kazanmasını sağladı. Hali Hazırda dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Şahsi hayat
David de Gea, ondan beş yaş büyük ünlü şarkıcı Edurne Garcia Almagro ile bir ilişki içerisindedir. David bir hipermetroptur, başka bir deyişle muayenehane olarak uzak görüşlüdür. Vaziyetinin performansını etkilemesini önlemek için kontakt lensler takmaktadır. Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olmanın yanı gizeme, David, metal müziğin ateşli bir hayranı ve kumpaslı olarak Manchester’da konserlere ve müzik şovlarına katılmaktadır.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın