Anasayfa » Genel » Daniele Santarelli

Daniele Santarelli

Daniele Santarelli Biyografisi

Daniele Santarelli, İtalyan voleybol alıştırmanıdır. Türkiye kadın millî voleybol ekibi ve İtalyan Imoco Volley kulübünün baş alıştırmanı olarak vazife yapmaktadır.

Daniele Santarelli, 8 Haziran 1981 tarihinde İtalya, Foligno ’da doğmuştur.

Daniele Santarelli voleybol kariyeri boyunca ülkesinde ikinci lig Serie B ekipleri Foligno, Vicenza, Legnago ve Terracina ’da libero olarak oynadı. İtalya ’da Snoopy Pesaro, Urbino Volley ve Robursport Pesaro gibi ekiplerde alıştırman olarak yer aldı. Şu anda İtalya Serie A1 ekibi Imoco Valley ’in baş alıştırmanı olarak vazife yapmaktadır.

İtalya Serie A1 ekibi Imoco Volley ile de pek çok kere lig şampiyonluğu ve kupa kazanan Daniele Santarelli, daha evvel Sırbistan kadın ulusal ekibi çalıştırmış ve 2023 senesinde dünya şampiyonluğunu kazanmıştır.

Daniele Santarelli, 2018 seneyi yazında Hırvatistan kadın millî voleybol ekibinin baş alıştırmanlığını üstlendi ve 2021 Avrupa Şampiyonası ’nın sonuna kadar vazife yaptı. Santarelli Hırvatistan ’la Avrupa Ligi ’nde iki gümüş madalya kazandı. 2023 senesinde Sırbistan kadın ekibinin başına geçti. Aynı sene FIVB Voleybol Kadınlar Uluslar Ligi ’nde bronz madalya ve Polonya ile Hollanda ’da tertip edilen 2023 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası ’nda Sırbistan kadın ulusal ekibi ile şampiyonluğu elde etti.

Daniele Santarelli, 2023 seneyi başlarında Türkiye Kadın Millî Voleybol Ekibinin baş alıştırmanlığına getirildi. Türkiye Kadın Millî Voleybol Ekibi ile ABD‘de yapılan 2023 Uluslar Ligi ’nde altın madalya kazandı.

Daniele Santarelli, voleybolcu Monica De Gennaro ile konutludur. Aynı zamanda eşinin de alıştırmanlığını yapıyor. Eşi voleybolcu Monica De Gennaro, İtalya Serie A1 ekibi Imoco Volley ‘de libero pozisyonunda vazife yapmaktadır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın